«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user juriidiuh
Координатор громадської ініціативи «За ринок деревини»

«Працевлаштування» у Бабата

Як що ви не депутат, маєте бізнес, а інспекція праці знайде у вас неоформленого працівника – вас оштрафують на 96 000 гривень. Якщо інспектор Держпраці подумає, що ви не пускаєте його на підприємство для проведення перевірки вас оштрафують на 320 000 гривень.

Якщо ви депутат. На вашому виробництві загадково загинув робітник, є свідчення родичів, прорабів і заяви правоохоронців, що він там працював неофіційно. Працював. Його тіло загадковим чином зникає з будівництва, а за тиждень його знаходять в канаві в лісі . Ostap Yednak цілком обґрунтовано попросив управління Держпраці перевірити будівництво на Київській, 67 та всі фірми, які там працюють, на предмет використання праці неоформлених працівників.

Для перевірки створили цілу комісію. І що ж показала її робота? А показала вона те, ще загиблий будівельник не працював ні в замовника будівництва, ні в його підрядників.

Ну не було його там, хлопчики-дівчатка, не було. В лісі в канаві був. А на будівництві не був. Не змогли встановити факт його роботи на будівництві.

Чомусь як тільки справа до ходить до будівництва депутата, контролюючі органи сліпнуть і глухнуть? Давайте вгадаю. Бо закон такий і повноваження?

Хочете мати імунітет для власного мутного бізнесу – йдіть в депутати. І контролюючі органи у потрібний осліпнуть і оглухнуть. Йдіть у депутати панове! Тоді ви завжди будете «НЄПРІЧОМ» і з легкістю зможете сказати всім «ОТДИХАЙ». Батьківщина всіх прийме.

Що чекати далі? Заяв, що він ніколи не був на вулиці Київській і все життя збирав гриби, в не бетон мішав?

На черзі відповіді ще від чотирьох контролюючих організацій.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте