«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user torbich
журналіст, редактор

Рівненську навколополітичну активістку суд офіційно визнав брехухою

Рішенням від 30 червня 2016 року Рівненський міський суд зобов’язав Москальову Лілію Любомирівну опублікувати спростування, вилучити інформацію з власної сторінки і стягнути на користь Торбіча Володимира Анатолійовича 1 653 гривні.

Демотиватор в одному із конкурсів Фейсбук-групи «Рівненщина політична»

Ще навесні цього року я, з допомогою медіа-юристів, подав судовий позов на місцеву навколополітичну активістку Лілію Москальову. Набридло її систематичне поширення недостовірної інформації, а простіше – брехні і вигадок.

Це перший мій позов стосовно захисту честі і гідності та захисту ділової репутації. Зазвичай журналісти «Четвертої влади» через суд змушують чиновників надавати інформацію, яку вони приховують.

Фраза Москальової «я вам цього ніколи не прощу» стосовно публікації кількарічної давності про шлюбний скандал з її участю, доводить те, що оббріхування і паплюження мене і «Четвертої влади» в соцмережах – це банальна помста.

Довгий час я не звертав уваги на це оббріхування. Бачив як ця пані досить на низькому рівні паплюжить також і інших журналістів і журналісток з активною життєвою позицією. І, зрештою, накипіло. За систематичну і нахабну брехню потрібно відповідати.

Рівненський міський суд зобов’язав спростувати лише одне з фейсбук-висловлювань пані Москальової.

В той час як претензія була до шести епізодів. Інші п’ять суддя вирішив назвати оціночними судженнями, які не мають конкретного відношення до позивача, тобто до мене, а деякі просто містять критику чи особисті погляди пані Москальової.

І я, і медіа-юристи, які мені допомагають, не згідні з такими твердженнями судді про оціночні судження. Я двома руками ЗА свободу слова і висловлювань і так само ПРОТИ двома руками за зловживання цією свободою. А тому невдовзі пані Москальова отримає на свою поштову скриньку апеляційну скаргу.

Ми змусимо цю пані, яка за півстоліття життя не навчилася відповідати за свої слова, нарешті відповісти.

А судячи з того, що пані зробила собі ще один профіль у ФБ і надалі продовжує зі своїми подружками безвідповідальне лайнометання, то цей позов не останній. Запрошую всіх, кого ця пані оббрехала, також притягувати її до відповідальності в суді.

Нижче – резулятивна частина рішення Рівненського міського суду:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте