Що таке VPS: розкладаємо все по поличках

VPS - технологія, що дозволяє в рамках одного фізичного сервера запустити ізольовані один від одного віртуальні машини. На одному сервері вдається розмістити кілька незалежних кластерів, службовців віртуальними аналогами виділених серверів. Користувач самостійно займається адмініструванням і отримує root-права.

VPS вдається отримати за допомогою набору програмних технологій. З їх допомогою виходить забезпечити ізоляцію обчислювальних процесів, які виконуються в рамках одного носія. Провайдери надають різні тарифні плани, в залежності від виділеної потужності. Більш докладно про вартість тих чи інших рішень ви дізнаєтеся, перейшовши за посиланням: s-host.com.ua/vps .

Класифікація

Віртуалізація виділеного сервера буває різною:

- Апаратна віртуалізація. Використання спеціального програмного забезпечення - менеджера віртуальних машин. Отримані «осередки» не залежать одне від одного, що збільшує рівень швидкодії і захищеності. Користувач може використовувати будь-яку операційну систему.

- Паравіртуалізація. Доступ до апаратних засобів забезпечується гіпервізором. Робота в виртуализированной середовищі здійснюється за рахунок модифікації ядер гостьових ОС. В даному випадку з ОС доступні тільки Linux і FreeBSD.

- Віртуалізація на рівні ОС. Віртуальні машини користуються загальним модифікованим ядром. За поділ ресурсів відповідає хостової операційна система. Дозволяє використовувати тільки ту ОС, яка відповідає ядру хостингу.

Права адміністратора

Користувач завжди зможе включити, вимкнути і перезавантажити сервер. Залежно від типу віртуалізації можна встановлювати нову ОС. Використання власного програмного забезпечення збільшує можливості сервера і дозволяє налаштувати його відповідно до потреб.

Операційна система повністю у вашому розпорядженні. Оновлюйте, підключайте нові модулі - робіть все, що вважаєте за потрібне.

Вибираючи VPS, важливо враховувати наступні фактори:

- обсяг ОЗУ;

- продуктивність процесора;

- файлове сховище;

- наявність обмежень трафіку;

- швидкість з`єднання.

Оцініть, скільки ресурсів буде споживати проект, скільки сторонніх програм планується використовувати, на який трафік розраховуєте. Важливо пам`ятати, що певна кількість ресурсів потрібно зарезервувати під ОС.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте