Рівненську журналістку облили алкоголем: відпочинок «по-свободівськи» (ФОТО)

Свободівці-фігуранти хуліганського вчинку
Джерело
Фото із фейсбук-сторінок

4 серпня, близько восьмої вечора рівненські свободівці випивали в кафе «Кобза», на розі вулиць Соборна-Княгині Ольги. Журналістка «Четвертої влади», яка виконувала редакційне завдання зі збору інформації про літні майданчики кафе, фотографувала майданчик цього закладу. В результаті – журналістку і фотоапарат компанія облила алкоголем і втекла на автомобілі Тойота Прадо. «Четверта влада» з’ясувала що в компанії були депутати міської ради та помічники рівненського нардепа Олега Осуховського.

Журналістка і студентка Острозької академії 19-річна Вікторія Максимчук, яка практикується в «Четвертій владі», отримала на голову і фотоапарат порцію алкоголю від компанії чоловіків, що випивали в рівненському кафе «Кобза».

Вікторія, разом із небайдужим рівнянином, який погодився допомогти журналістам, збирала інформацію для матеріалу про роботу і законність встановлення літніх майданчиків кафе. Вона відійшла далі, щоб сфотографувати літній майданчик. Ось це фото:

1

На фото випадково потрапила компанія, яка випивала на балконі кафе. Коли ж журналістка поверталася до самого літнього майданчику, повз балкон – чоловіки вилили їй на голову і фотоапарат якийсь алкоголь.

– Я відчула на своєму одязі, волоссі, сумці запах спирту, – розповідає Вікторія. – У мене в руках був дорогий фотоапарат, на який потрапило вилите. Піднявши голову доверху, я побачила кількох чоловіків які сиділи зверху і реготали. Я попросила у офіціантки покликати менеджера, розповівши про цю ситуацію, він вибачився за відвідувачів, але зрозуміло що не міг нічим допомогти.

2

Тим часом компанія швидко зібралася і вийшла через якийсь інший ніж центральний вихід. Однак журналістка і громадський активіст побачили як чоловіки сіли в автомобіль Тойота Прадо.

– Вони дивилися в наш бік і продовжували сміятися. Я сфотографувала номери їхнього авто, – каже Вікторія. – Моя помилка – що я не викликала відразу поліцію. Вважаю, що мене облили через те, що я фотографувала – тобто виконувала свої професійні обов’язки. Але це також вважаю образою своєї людської гідності. А фотоапарат, на який потрапив алкоголь, почав глючити.

Журналісти «Четвертої влади» з’ясували, на кого зареєстрована Тойота Прадо з номерами ВК 9009 ВА.

3

Це 38-річний депутат Рівненської міської ради від ВО «Свобода», помічник нардепа Осуховського Олександр Крюков.

3
Депутат Рівнеради від ВО «Свобода» Олександр Крюков. Фото із Фейсбук-сторінки депутата

Іншого члена компанії видно на самому фото (внизу). Це 41-річний помічник народного депутата від ВО «Свобода» Олега Осуховського, головний лікар Рівненського обласного центру екстренної медичної допомоги, екс-депутат Рівненської облради Андрій Бортнік.

4
Помічник нардепа Осуховського Андрій Бортнік

Третього з компанії журналістка впізнала по фото. Він дуже схожий на 41-річного депутата Рівненської міської ради від ВО «Свобода», начальника управління економічного розвитку і торгівлі Рівненської райдержадміністрації Назарія Загоровського.

5
Депутат і чиновник адміністрації Назарій Загоровський на фото справа. Фото із Фейсбук-сторінки депутата

Четвертого чоловіка, на жаль, поки що не вдалося ідентифікувати.

– Я вважаю дії цієї компанії перешкоджанням журналістській діяльності і хуліганством, – каже головний редактор порталу «Четверта влада» Володимир Торбіч. – Звісно, що юридично вони викрутяться, адже на журналістці не було бейджа з посвідченням, та вона фотографувала професійним фотоапаратом за 30 тисяч гривень, якого зазвичай не буває у пересічних громадян. До того ж ця компанія складалася з публічних осіб – місцевих депутатів і помічника нардепа.

– На виборчих плакатах свободівців писало, що вони мають честь і гідність. Судячи з цього їхнього вчинку, вони не мають цих якостей. Більше того – так познущатися з дівчини – це, м’яко кажучи, негідний вчинок. Хтось один вилив, інші бачили і всі разом пореготали. Будемо сподіватися, що хоча б хтось із них розповість як все було насправді і вибачиться. А ми, тим часом, проконсультуємось з юристами яким чином покарати це хуліганство. Чи написавши заяву в правоохоронні органи, чи судовий позов. Також ми звертаємось до нардепа Олега Осуховського та ВО «Свобода» зі скаргою на вчинок своїх підопічних, – каже Володимир Торбіч.

До Андрія Бортніка і Назарія Загоровського нам не вдалося дотелефонуватися, сподіваємося почути їхні пояснення після цієї публікації. Ми поспілкувалися із депутатом Рівнеради Олександром Крюковим.

6
На передвиборному плакаті мова про честь і гідність, але на ділі ухиляння від відповідальності

–  З приводу ситуації, яка вчора сталась в кафе «Кобза», там де ваша компанія облила журналістку «Четвертої влади» алкоголем, – журналіст.

– Що вашу журналістку? – Олександр Крюков.

– Ваша компанія за столиком облила журналістку «Четвертої влади» алкоголем. Хотів би з цього приводу почути пояснення.

– Я не бачив.

– А потім сіли на ваше Тойота Прадо і поїхали.

– Ну то ж я знаю, що я поїхав… Але я не бачив, щоб її обливали.

– Ви не бачили, щоб її обливали?

– Да.

– І це не ви були?

– Ні ні ні…

– І ніхто із вашої компанії? Але реготали всі разом.

– Да, ми були, але я спиртного не вживаю.

– На столі були бокали з-під пива.

– Там були ще бокали з-під кави, якщо вона знизу фотографувала, а не зверху. Там ще були стаканчики з-під кави.

7
Три пивних «бокали з під кави» та фужер з під коньяка чи вина

– Там також свідок був з нею, який бачив як її облили.

– Ну якщо свідок бачив, як її облили, то свідок мав бачити і хто облив.

– Його в обличчя не бачили просто, але бачили, що це ваша компанія за столом.

–  Компанія сиділа. Там всі бачать, що сиділа.

– Загоровський Назарій, Бортнік Андрій…

– Ну. Так святкували день народження. А хто обливав, що обливав, я не можу з цього приводу вам сказати, бо дійсно я не бачив… Може, в цей момент, як облили, я вийшов у зал.

– Там троє було на той момент якраз. Чи вас більше було? Бо в нас на фото троє людей. Хтось із вас обливав.

– А хто там був?

– Хтось із вас. Ви, Бортнік Андрій, Загоровський Назарій.

– Нє, там більше людей було.

– Може, було і більше. Але на той момент було троє. На фото зафіксовано троє.

– Ну дивіться, якщо є фотографії, там мало б бути зафіксовано, хто обливав.

– Вона в той час, коли її обливали, не фотографувала. Вона проходила повз балкон, там де ваш столик був і на неї вилили алкоголь. Вилили на волосся, на фотоапарат.

– Я спиртне не вживаю і я не міг потім сісти за руль і п`яним поїхати.

– Мене не так цікавить, як ви там п`яним за руль сіли. А більше чому облили журналістку, яка фотографувала?

– Я не знаю. Я не вживав, я не бачив. Так що я вибачаюсь, в цьому питанні допомогти не можу.

8
Постраждала журналістка Вікторія Максимчук

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте