Ліки від організатора «живих торгів» у Рівному досі не прийняті лікарнею

Міліція вбачає в її діях ознаки шахрайства

Через безвідповідальність організатора «живих торгів» рівненські онкохворі діти досі не можуть скористатися допомогою благодійників, які пожертвували понад 30 тисяч гривень.

Хоча організатор скандальних «живих торгів» у Рівному закупила ліків на понад 24 тисячі гривень, скористатися ними онкохворі діти досі не можуть. Ліки поки що не прийняті на баланс Рівненської дитячої лікарні, оскільки на них не отримані сертифікати якості.

У той же час міліція передає в прокуратуру докази, зібрані проти організатора «живих торгів», і розцінює її дії як прояв шахрайства.

32 640 гривень – саме таку суму зібраних коштів озвучили співорганізатори благодійного аукціону «живі торги», котрий відбувався в Рівному у грудні минулого року.

Як результат заходу організатор «живих торгів» Тетяна Герасименко спочатку надала фальшиву звітність про передачу ліків лікарні. Коли портал «Четверта влада» викрив цю брехню, справою зацікавилася міліція.

Щоб запобігти відкриттю кримінальної справи, зі слів представників міліції, Тетяна повинна була оперативно закупити необхідні для онкохворих дітей ліки та передати їх у лікарню. Однак цього зробити їй не вдалося.

Міліція підтверджує – усі кошти зберігалися в неї. Закуплені Тетяною ліки на 24 з половиною тисячі гривень поки що лежать в лікарні мертвим вантажем.

Копії чеків з аптеки, де були закуплені Тетяною Герасименко ліки:

– Поки що ці всі медикаменти у нас закриті, і ми до них доступу, не можемо скористатися. Пацієнти купують такі самі ліки, як там лежать, – розповіла порталу «Четверта влада» завідуюча відділенням онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні Любов Краков᾽ян.

– Вони привезли пачку медикаментів, кинули в суботу. Як мені їх оприбутковувати? – нарікає головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Георгій Думановський.

– Прийшла жінка якась учора. Я її перший раз бачу. Каже: «підпишіть мені акти прийому». У нас для цього створена спеціальна комісія, в яку входить фармацевт, бухгалтер, заступник головного лікаря. Вони приймають це все на баланс.

Це ж не те що дрова якісь заготовили, а потім викинули. Це медикаменти, які вводяться хворим дітям. І я буду нести за це відповідальність, що я прийняв. Потрібно витримати процедуру.

Георгій Думановський пояснює, що для того, щоб прийняти ці ліки, для лікарні необхідний лист від благодійників, що вони просять прийняти цей подарунок; перелік що туди входить; відповідні фінансові документи: накладні, чеки; сертифікати якості.

Головний лікар також наголошує, що як тільки документи будуть в порядку, ліки приймуть.

– Звичайно, вони понакладали нам те, що не дуже й потрібно. Але хто ж відмовляється від допомоги? – каже Георгій Думановський. – Ми знайдемо можливість його використати.

Заступник завідуючої аптеки «Віса» Ольга Котович підтвердила порталу «Четверта влада» закупівлю ліків Тетяною на понад 24 тисячі гривень.

Також Ольга Котович пояснила, що отримання сертифікату якості на ліки – це буденна процедура, але оскільки закуплена значна частина ліків, то пошук документації до них потребує двох-трьох днів.

Фармацевт також розповіла, що жінка, яка закупляла ліки, вже звернулася за цими сертифікатами і вони наразі готуються.

У той же час начальник СЗГ УМВСУ в Рівненській області Тамара Лисенко розповіла порталу «Четверта влада», що міліція зібрала докази по цій справі і передає їх сьогодні в прокуратуру.

Зібрані докази дають підставу очікувати порушення кримінальної справи за частиною першої ст.190 Кримінального Кодексу України за шахрайство. 

Стаття звучить так: Заволодіння чужим майном  або  придбання  права  на  майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

Згідно цієї статті, якщо злочин організатора буде доведений, їй загрожує  штраф  до  п´ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян (до 850 гривень) або  громадські  роботи на строк до двохсот  сорока  годин, або виправні роботі на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Чи порушуватимуть кримінальну справу проти Тетяни Герасименко, надалі вирішуватиме прокуратура.

ОСТАННІ НОВИНИ З ЦІЄЇ ТЕМИ:

Рівнянку Тетяну Герасименко, яка досі не повернула онкохворим дітям понад 7 тисяч, одні готові «обматюкати», інші – вручають нагороду

Організатор «живих торгів» привезла в рівненську дитячу лікарню ліків на 24 тисячі гривень. Частина ліків - «не дуже й потрібні»

Організатор скандальних «живих торгів» у Рівному пообіцяла міліції закупити ліки для онкохворих дітей на понад 30 тисяч

Організатор скандальних рівненських «живих торгів» зникла з дому

Організатори скандальних рівненських «Живих торгів» поспіхом видаляють інформацію зі сторінки цієї акції Вконтактє

Організатори «живих торгів» Вконтактє видурили в рівнян 30 тисяч, ніби-то для хворих дітей

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте