Окрім прокурора Рівненщини, приватизувати квартири можуть його заступник та начальник відділу місцевого СБУ (оновлено)

В цьому будинку може приватизувати квартиру головний прокурор області.
Джерело
Фото з панорами Яндексу

ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ надали раніше приховувану інформацію про те, хто з високопосадовців прокуратури та СБУ на Рівненщині має право на приватизацію квартир, які були в їхньому користуванні як службові.

Нагадаємо, що наприкінці січня 2012 року Рівненський міськвиконком погодив виділення прокурору Рівненської області Василю Присяжнюку службової квартири.

«До міського голови звернувся виконувач обов’язків прокурора Рівненської області з проханням зареєструвати 3-кімнатну квартиру на вулиці Буковинській житловою площею 50,5 кв.м, як службову квартиру прокуратури», «вказана службова квартира надається прокурору Рівненської області Присяжнюку Василю Степановичу», йшлося у рішенні Рівненського міськвиконкому.

А 13 листопада, на черговому засіданні міського виконавчого комітету його члени проголосували за виключення з числа службових цієї квартири, зробивши її державною. Відтак, нині діючий прокурор, який мешкає у тепер уже державній квартирі, має право на її приватизацію.

Водночас у проекті рішення виконкому, оприлюдненому на сайті міської ради,  яким передбачалося виключення згаданої квартири з числа службових, жодної згадки про власне цю квартиру не було.

Разом з тим громадськість не може ознайомитися й з ухваленим рішення на основі цього проекту, оскільки на сайті міської ради оприлюднено лише його назву.

Виявляється, чиновники вирішили, що текст рішення не підлягає оприлюдненню, згідно зі статтею 11 («Інформація про фізичну особу») Закону України «Про інформацію». 

З таким твердженням категорично не погоджується медіа-юристка Тетяна Голубока.

– Чинне законодавство зобов'язує органи місцевого самоврядування (в тому числі і виконавчі комітети міських рад) повідомляти громадян про прийняті ними рішення шляхом публікації таких рішень на офіційних веб-сайтах без будь-яких обмежень, – наголошує медіа-юристка. – Тому дії Рівненської міської ради та її виконавчого комітету щодо нерозміщення повного тексту вказаного рішення на їх офіційному веб-сайті є порушенням чинного законодавства

Щоб з'ясувати, що ще приховали міські чиновники від громадськості, ЧЕТВЕРТА ВЛАДА на початку січня 2013 року звернулася з запитом до Рівнеради з проханням надати копію згаданого рішення міськвиконкому.

У відповідь отримали копію цього рішення, але прізвища високопосадовців, які стали основними квартиронаймачами квартир, а відтак мають право на їхню приватизацію, були закриті.

У зв’язку з цими порушеннями ЧЕТВЕРТА ВЛАДА надіслала звернення у прокуратуру з проханням зреагувати на згадані порушення і вжити методів прокурорського реагування.

Прокуратура, однак, жодних заходів реагування вирішила не вживати, натомість переслала це звернення на міську раду.

На початку лютого 2013 року міська рада, у відповідь на переслане їй звернення прокуратури, надіслала копію рішення міськвиконкому, про яке йшла мова вище, з усіма прізвищами посадовців, котрі стали наймачами квартир.

Однак на сайті міської ради згадане рішення досі не опубліковане.

Ми й надалі вимагатимемо від чиновників повноцінного оприлюднення зазначеної інформації на сайті міської ради, як того вимагає законодавство. Наразі ж пропонуємо ознайомитися з прізвищами щасливчиків, які у листопаді минулого року отримали право приватизувати колись службові квартири:

  • Присяжнюк Василь Степанович, прокурор Рівненської області.
  • Мельник Юрій Іванович, заступник прокурора області.
  • Андрійчук Олександр Іоілович, заступник начальника відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області.
За цими деревами приховався будинок, в якому заступник прокурора Рівненщини має відтепер право приватизувати колись службову квартиру. Фото з панорами Яндексу

Цим же рішенням міськвиконком погодив прийняття на квартирний облік за місцем роботи кількох працівників прокуратури та погодив надання службової квартири військовослужбовцю.

В той же час коли квартири за бюджетний кошт отримують головні правоохоронці, які, очевидно, не найбідніші серед рівнян, у черзі на отримання житла, зареєстрованій у Рівненському міськвиконкомі, взяті на облік більше 10 тисяч рівненських сімей.

З них більше 2 тисяч зареєстровані у пільговій черзі: це черга для інвалідів, багатодітних сімей, сімей, які проживають у непридатних для життя будинках, ветеранів праці. Є в цій черзі педагоги, працівники міліції, учасники бойових дій. Є ще так звана позачергова черга, у якій зареєстровані близько тисяч рівнян.

Серед них – переважно сироти, інваліди війни, молоді спеціалісти, ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

04 вересня 2020 в 18:15
0
Коментарі з попереднього сайту