Стало відомо, хто у Рівному вибирає отримувачів земельних ділянок

Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що безплатних ділянок для черговиків не буде – обов’язково треба буде платити за комунікації приблизно по 200 тисяч. Однак в Земельному кодексі плата не передбачена
Джерело
«Четверта влада»

Міський голова Рівного Володимир Хомко, відповідаючи на прискіпливі запитання журналістів про земельний скандал у місті, обмовився, що саме він обиратиме організації, яким дістануться ділянки на вулиці Пржевальського, від яких відмовилися.

Спілкування з журналістами тривало після оголошення перерви у другому пленарному засіданні сесії Рівнеради, після того, як фракція «Батьківщини» «гримнула» дверима, залишивши сесію Рівнеради.

ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ: Секретар Рівнеради вважає проект виділення ділянок «потрібним людям» під садівництво неадекватним

Розповідаючи про плани міської влади до кінця року забезпечити земельними ділянками усіх рівнян, котрі стоять у земельній черзі, (в земельній черзі близько 2 тисяч рівнян, а масив у Тинному, який планують поділити, розрахований приблизно на 300 ділянок – ред.) Володимир Хомко, зокрема, розповів що на земельному масиві по вулиці Пржевальського 40 людей відмовилися від своїх ділянок, тому що потрібно вносити 200 тисяч гривень своїх коштів на мережі.

Однак коли журналістка газети «Рівне вечірнє» Мирослава Шершень запитала, чи можуть на ці ділянки претендувати інші люди з черги, Володимир Хомко відповів, що не можуть, бо землю надаватимуть профсоюзним організаціям, які «я буду обирати».

Подаємо діалог Мирослави Шершень та Володимира Хомка без правок.

– Ви кажете, що на Пржевальського багато хто вже відмовився від ділянок. Чому рівнян про це не інформують, щоб вони могли отримати ці ділянки?

– Ми створили навмисне кооператив. І я, знаючи наперед ці запитання, створили кооператив. Люди самі вирішують. Якщо ти вступаєш у цей кооператив, то ти маєш пільгу: на комунікації здаєш спочатку половину суми, пізніше іншу половину.

Підписали тристоронню угоду: УКБ (Управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому – ред.), кооператив, мешканець. Кооператив взяв зобов’язання ці кошти здати. Зараз між кооперативом і Вознюком (батьком нардепа Юрія Вознюка – ред.) розгорівся скандал. Вознюк побудував водопровід, до якого хоче під єднатися кооператив. Бо там будують два забудовники: кооператив як громадська організація і Вознюк як організація.

– То я не почула відповіді на запитання. Чому від тих ділянок, від яких відмовилися, не можна запропонувати іншим людям тим хто в черзі земельній?

– Так і буде запропоновано. Так і буде запропоновано.

– Тобто реально людям, що в черзі, отримати ділянки на Пржевальського?

– Реально… Ні. На Пржевальсього нереально, тому що ці земельні ділянки будуть віддані на організації. А організації будуть ділити...

– На які організації?

– Побачите.

– Ви їх будете обирати?

– Я їх буду обирати.

– А за яким принципом?

– Ні за яким. Це буде віддано на профсоюзні організації.

– А чому?

– Якби не було мікрофонів, я б сказав (знічено сміється і на крок відходить назад, відвертаючись від журналістів. За мить оговтується і повертається – авт.) Ні, так і буде. Все. Прийняте рішення. Всім іншим буде дано на інших ділянках. До кінця року, я так думаю, ми всю чергу закриємо.

За нашими приблизними підрахунками, в Тинному буде така сама плата як на Пржевальського. Першу таку ділянку побудували на Костромськиій. І це правильно зробили. Потім побудували, там де я купив ділянку. Тепер на Пржевальського.

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ:

Мер сам «рішає»: депутати на сесії Рівнеради 25 липня 2013 – частина 2 (31 фото)

Рівне – це село: міський (сільський?) голова пояснив чому земля під садки

Гримнули дверима: депутати від «Батьківщини» залишили сесію Рівнеради

У «Рівненщині політичній» висміяли депутатів, які хочуть роздати землю під садівництво

Роздають 67 земельних ділянок у Рівному: подробиці депутатського скандалу

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

23 серпня 2021 в 16:14
0
коментарі зі старого сайту
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

23 серпня 2021 в 16:18
0
1
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

23 серпня 2021 в 16:19
0
1