Очільник міліції Рівненщини не хоче розпуску «Беркуту» і не знає, чому рівненські бійці приїхали з Києва поранені (ВІДЕО)

Дмитро Лазарєв каже, що не знає, чому в Києві поранилися п`ятеро рівненських беркутівців. На його думку, це особиста справа кожного беркутівця, чи писати йому заяву на звільнення

Начальник УМВСУ в Рівненській області Дмитро Лазарєв підтвердив, що бійці рівненського Беркуту, які сьогодні вранці повернулися з Києва додому, планують взяти участь у Народному віче в Рівному, яке розпочнеться о 18.00.

Разом з тим головний міліціонер не знає, чи писатимуть вони рапорти на звільнення, як того вимагає Майдан, бо це «особиста позиція кожного». Також не знає, чому п`ятеро бійців поранені, хоч «були у Києві без зброї».

– Мене запевнили, що рівненський Беркут знаходився у Києві без зброї, – каже Дмитро Лазарєв. – Більшу частину часу знаходився на охороні Генеральної прокуратури. Тому вони зроблять по цьому відповідну заяву. 

– Мені з цього питання не доповідали, – так відповів Дмитро Лазарєв на питання журналістів щодо причин поранення рівненських беркутівців.

Журналісти також поцікавилися в головного міліціонера Рівненщини, як він ставиться до ініціативи розпуску Беркуту. Дмитро Лазарєв вважає, що Рівне без таких бійців не справиться з охороною правопорядку. На його думку, у людей просто є претензія до назви підрозділу

– Які прізвиська вже їм дадуть, то це таке, – каже Дмитро Лазарєв. – Оперативники повинні розкривати злочини. А протидіяти насильству, наприклад, захопленню заручників, повинні професійно підготовлені люди. 

– Це особисто справа кожного, – ще раз наголосив Дмитро Лазарєв на питання щодо ставлення до вимог Майдану, щоб ці люди більше не мали права служити в міліції.

Очільник міліції Рівненщини також сказав журналістам, що наказу на виведення рівненського Беркуту з Києва від керівництва МВСУ не було, мовляв, це зробили на вимогу Майдану.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте