Прокуратура визнала будівництво рівненського «Ріверсайду» незаконним

Ось така реклама прикрашає майданчик на Кіквідзе, 66, де наразі тривають будівельні роботи без необхідних дозволів
Джерело
«Четверта влада»

1-го серпня прокуратура міста Рівного подала позов про визнання дій Державної архітектурно-будівельної інспекції незаконними. Стало відомо, що інспекція, не отримавши від забудовника необхідних документів, надала дозвіл на «реконструкцію приміщень Хлібокомбінату під офіси». Під виглядом цієї реконструкції, наразі рекламують і будують житловий комплекс «Ріверсайд».

Про це стало відомо з відповіді прокуратури Рівненської області голові правління Асоціації працівників будівельної галузі Ігорю Мічуді.

Як йдеться у відповіді, 5-го червня прокурор міста, за результатами перевірки інспекції ДАБК Рівненської області, відкрив кримінальне провадження щодо незаконної забудови у Рівному на Кіквідзе, 66.

А 6-го червня спритні забудовники зареєстрували декларацію в ДАБК України про початок виконання будівельних робіт з реконструкції будівель під офіси. При цьому не отримавши в користування відповідної земельної ділянки через міську і раду і отримавши відмову у видачі містобудівних умов.

Тепер прокуратура міста Рівного оскаржуватиме через суд дії ДАБК України, яка зареєструвала без відповідних документів декларацію про початок будівельних робіт.

Також прокуратура вказує на те, що забудовники отримують незаконні прибутки з продажу майбутніх квартир, прикриваючись неприбутковим статусом.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

18 серпня 2020 в 20:50
0
Коментарі з попереднього сайту