Стали відомі подробиці резонансної крадіжки у рівненській міліції

Ілюстраційне фото обласного управління міліції Рівненщини
Джерело
«Четверта влада»

26 листопада 2014 року невідомі особи обікрали приміщення УМВС України в Рівненській області і викрали з кабінету слідчого слідчого управління понад 130 кілограмів каміння, «зовні схожого на бурштин-сирець», а також купюри номіналом по сто одиниць, на загальну суму вісімдесят тисяч, «зовні схожі на долари США».

Журналістам ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ стали відомі подробиці резонансної крадіжки обласної міліції.

– Крадіжка відбулася у кімнаті слідчого, у тому числі там були сейфи. Цей слідчий займався справами по бурштину, це була лінія його роботи. Він працював у межах кримінального провадження і 24 листопада вони спільно з УБОЗом проводили обшук. У ході проведення цього обшуку це все було вилучено, – зазначили у прес-службі міліції.

На запитання журналістки ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ чому раніше ніхто не повідомляв про таку велику кількість вилученого бурштину і доларів, відповіли:

– Про вилучене каміння не повідомлялося, тому що ще не була проведена експертиза. Ці повідомлення даються, коли готова експертиза по камінню, зовні схожому на бурштин-сирець. І після того, коли експертиза дає, що це бурштин або ні. Якщо це бурштин, то ми даємо повідомлення, що вилучили стільки бурштину. До експертизи ми не можемо стверджувати, що то бурштин.

Каміння на експертизу передати не встигли, як розповіли достовірні джерела ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ. Це сталося, тому що слідчі два дні працювали в одному із районів області, приїхали о 6 ранку 24 числа, слідчий пішов додому відпочивати, оскільки він там два дні працював. І тоді вже вкрали, як його не було. 

Долари також знайшли під час обшуку.

Наразі усю відповідальність і недопрацювання встановлює комісія Міністерства внутрішніх справ, яка зараз працює у Рівному.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте