Як на Рівненщині затримали на півмільйонному хабарі сільського голову: подробиці

Обарівський сільський голова Іван Тимощук
Джерело
Фото з архіву ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрили голову однієї із сільських рад Рівненського району під час отримання неправомірної вигоди.

Її розмір – понад 500 тисяч гривень. Від громадянина за позитивне вирішення питання щодо підготовки та затвердження проекту землеустрою надання у власність земельної ділянки загальною площею 0,25 гектара.

Повідомляє СЗГ УМВС України в Рівненській області з посиланням на матеріали УБОЗ УМВС.

Правоохоронці викрили зловмисника безпосередньо під час отримання коштів поблизу готелю «Швейцарія», що в селі Обарів Рівненського району.

Відповідно до санкції частини 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах), зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Детальніше про затримання посадовця розповів заступник начальника УБОЗ УМВС України в Рівненській області Володимир Мамай на прес-конференції 18 березня:

«Під час отримання коштів Обарівський сільський голова поводився обережно. Неподалік знаходились люди, які спостерігали, чи навколо ніхто не ходить, не їздять підозрілі автомобілі. Підійшовши до особи, яка давала хабар, чиновник запропонував покласти гроші у його автомобіль».

Через кілька годин у Рівному правоохоронці затримали землевпорядника під час отримання неправомірної вигоди у сумі 50 тисяч гривень від того ж громадянина.

– Посередник за знайомство із «правильними» людьми та сприяння у підготовці документів на землю вимагав грошову винагороду у розмірі 10 відсотків від загальної суми хабара, – зазначив Володимир Мамай.

– Сільський голова й землевпорядник затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та заходяться в ізоляторі тимчасового тримання Рівненського МВ УМВС. Готуються матеріали щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні тяжкого злочину та обрання їм запобіжного заходу.

Правоохоронці документували злочинну діяльність чиновників у межах кримінального провадження, відкритого за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України з листопада минулого року.

ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте