Хто, як і чому прийшов підтримати депутата Олександра Бабата на сесію Рівнеради

Джерело
«Четверта влада»

Помічниця Олександра Бабата, його виборці, сусіди та люди які його знають. Це ті, хто прийшов підтримати депутата забудовника у зв'язку з резонансом, який викликала справа із загибеллю Андрія Артвінського. Про мотивацію пікетувальників, те що вони кажуть та, як дехто з них уникає запитань – на відео «Четвертої влади».

На засіданні Рівненської міської ради важливою темою дня стала скандальна справа загибелі будівельника, який, за версією слідства, отримав травми на будівництві сім'ї Бабатів по вулиці Київській 67 та тіло якого приховали від поліції та рідних.

Журналісти та активісти прийшли на засідання Рівнеради аби підтримати колег та висловити протест діям депутата Олександра Бабата, оскільки той взявся за тиск та погрози.

З іншого боку на підтримку депутата-забудовника прийшло більше сотні людей (за їхніми ж оцінками близько трьохсот). Знайомі, сусіди, будівельники, виборці, літні люди та молодь. Хтось з них говорив відкрито, намагаючись пояснити свою позицію, а хтось мовчки ховав обличчя від камер в дусі старих добрих «тітушок».

З учасниками акції на підтримку Олександра Бабата поспілкувалися журналісти «Четвертої влади». Як це було – дивіться на відео.

Жінка, яка зачитувала звернення на засіданні ради, – рівнянка Юлія Кирильчук. Попри те, що у деяких медіа її назвали активісткою, раніше у публікаціях вона представлялась у якості помічниці Олександра Бабата.

Нагадуємо, у Рівному розшукували безвісти зниклого жителя села Гориньград. 35-річний Андрій Артвінський працював на будівництві у Рівному. Саме там, за повідомленням поліції, його бачили востаннє. Сім`ї загиблого забудовник Олександр Бабат та виконроб з будівництва пропонували сто тисяч гривень за мовчання. Втім, вони звернулися до поліції.

Справа набула резонансу. Більш ніж через тиждень після зникнення, тіло Андрія Артвінського знайшли у лісі.

Ймовірно з метою тиску, фігурант розслідування Олександр Бабат погрожував журналістці, яка під час підготовки публікації спробувала взяти у нього коментар.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте