Смерть головного архітектора Рівного Сергія Семенця: що трапилось насправді

Фото з архіву 2015-го року

Майже рік тому головного архітектора міста Рівне Сергія Семенця непритомного знайшли біля власного автомобіля. Напад? Про це було чимало чуток та версій.

Ще влітку «Четверта влада» вирішила перевірити ці версії. Адже як тоді, так і досі через пошукові системи можна знайти багато інформації про «напад» і «вбивство» архітектора.

Окремі місцеві політики і чиновники досі спекулюють на цій темі. Про те, чи є свідчення нападу на Сергія Семенця – у матеріалі.

У ніч з 16 на 17 березня 2016 року поблизу власного автомобіля непритомним знайшли головного архітектора Рівного Сергія Семенця.

Місце травмування Сергія Семенця. Фото поліції

Напад, як про те писали ЗМІ. Саме з професійною діяльністю архітектора подію пов'язував, зокрема, мер Рівного Володимир Хомко.

– Міліція зараз цим займається і, як на мене, [подія] на 100% пов‘язана з його професійною діяльністю. – коментував Володимир Хомко для Радіо Треку.

– Двоє його попередників були в свій час звільнені, м‘яко кажучи, за непринципову поведінку. Десь напевно проявив якийсь елемент принциповості. Моя версія, але я думаю, що поліція розбереться.

Місяць Сергій Семенець перебував у важкому стані і 16 квітня помер у лікарні. В поліції сказали, що факт нападу не підтвердився.

Втім, від оприлюднених поліцією висновків чуток менше не стало. Саме тому редакція «Четвертої влади» вирішила з'ясувати, чи мають вони під собою бодай якийсь фундамент.

В результаті спілкування з джерелами у правоохоронних органах, які мали доступ до розслідування, з'ясувалося, що версія нападу виникла у зв`язку саме з таким формулюванням при повідомленні про подію. Тобто про це поліції сказав син Сергія Семенця, який виявив батька непритомним.

Поспілкуватися вживу про причини загибелі його батька із сином Сергія Семенця «Четвертій владі» не вдалося. Він послався на зайнятість. Єдине, що по суті справи сказав Артем Семенець, у онлайн-переписці, це те, що правоохоронні органи, на його думку, нічого не роблять.

На запитання «Четвертої влади» в поліції нам відповіли ось так:

Ще одним фундаментом для чуток були коментарі Володимира Хомка у ЗМІ. Мер погодився на спілкування про це без запису.

Таким чином вдалося з`ясувати, що, попри заяви у медіа, жодні свідчення щодо нападу йому насправді не відомі, а висновки, озвучені у пресі, він зробив на основі зареєстрованого повідомлення про подію, про яке дізнався у поліції.

Крім того, слово головного архітектора щодо дозволу або заборони будівництва у Рівному, як виявилось, не є визначним. Тому він не був ключовою фігурою у прийнятті тих чи інших рішень, які могли б комусь не сподобатися.

Місце травмування Сергія Семенця. Фото поліції

Загалом, як виявилося, жоден з опитаних слідством не повідомив правоохоронцям нічого, що вказувало б на те, що справді був напад, в тому числі й лікарі.

– Він прибув до нас у безсвідомому стані, важкому, – згадує заступник головного лікаря Рівненської міської лікарні Ігор Дундюк. – Втрата свідомості могла бути спричинена брадіаритмією. Він хворів на порушення ритму серця і в нього була браді-форма, яка може призводити до короткочасної втрати свідомості.

– Коли людина втрачає свідомість і падає, коли вона вдаряється об бетон, ймовірно може виникнути черепно-мозкова травма, що  в нього і сталося. І коли його до нас привезли, то він вже був у безсвідомому стані, важкому, з гематомами, в ургентному порядку прооперований. Ну а далі не вдалося врятувати його життя.

В результаті спілкування з джерелами в поліції, у будівельній сфері та з міським очільником, а також на основі офіційних відповідей з поліції та коментарів медиків, жодних свідчень, які вказували б на те, що травми отримані Сергієм Семенцем мають насильницький харакер «Четвертій владі» знайти не вдалося.

Мотивів нападу на Сергія Семенця нам також не озвучили. Отож, все вказує на те, що стався нещасний випадок.

P.S. Четверта влада має деяке відео із відповідями Сергія Семенця, коли він перебував на посаді. Якщо рідні хочуть отримати це відео на пам’ять про свого родича – ми віддамо безкоштовно. Зверніться в редакцію.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте