Бабуся рівненського нардепа Лозового назбирала мільйон, щоб подарувати сину

Жанна Іванівна Лозова працювала бухгалтеркою на залізниці. Про неї час від часу пише її відомий онук Андрій Лозовий. Але він не писав, що бабуся назбирала майже мільйон гривень
Джерело
Використані фото зі сторінки Андрія Лозового у Фейсбуці та з сайту www.train-photo.ru

Улюблена бабуся народного депутата Андрія Лозового подарувала своєму сину Сергію Лозовому 975 тисяч гривень. Бо не довіряє банкам. А у батьків нардепа чотири квартири, недешеве авто і десятки тисяч американської готівки.

«Четверта влада» з`ясовувала звідки у 78-річної бабусі Жанни Іванівни і батьків нардепа такі статки. 

Про щедрий подарунок ми дізналися з е-декларації матері народного депутата, очільниці фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Рівненській обласній раді, лікаря кардіоревматолога, завідуючої структурним підрозділом Рівненської обласної дитячої лікарні Оксани Лозової.

Оксана Лозова є завідуючою віддленням педіатрії №2 у Рівненській обласній дитячій лікарні. Фото з її сторінки у Фейсбуці

У автобіографії пані Лозової вказано, що вона з 1988-го року працює у обласній дитячій лікарні.

Навряд за лікарську заробітну плату їй вдалося б придбати дві квартири у Києві, площею 97,5 (вартість – 1 млн. 715 тис. грн.) і 106,6 кв.м. (567 тис.грн.) і одну у Рівному, площею 96,5 кв.м. (616 тис.грн.). Рівненська квартира у 80,5 квадратів є також у чоловіка Сергія Лозового. 

Зі слів Оксани Лозової, нерухомість – це заслуга батьків. 

– В першу чергу, я, завдячуючи спадщині моїх батьків і чоловіка батька. В нас є документи, які підтверджують продажу. Він помер в 2007-му році. В 2008-му в Москві була продана квартира, він був непростою людиною. І він теж мав єдиного сина – мого чоловіка. Те, що він мав, він залишив нам. Для нас це, до речі, було несподіванкою.

Оксана Лозова каже, що відобразила у декларації все майно сім`ї і має на руках усі необхідні документи.

А ось історія про онука і бабцю. Андрій Лозовий полюбляє писати у Фейсбуці. Не один його допис був присвячений улюбленій бабусі Жанні Іванівні. Ось він пише про те, як вона коментує його виступ в ефірі. Каже: «Ты хорошо выступал, но ты очень горячий».


А ось допис, де Жанна Іванівна жаліється нардепу Володимиру Парасюку на маленьку пенсію. Зробили навіть спільне фото. 

А ось фрагмент декларації невістки Жанни Іванівни, де вказано про щедрий подарунок. 975 тисяч гривень готівкою Лозова Жанна Іванівна подарувала своєму сину.

Запитуємо у Оксани Лозової як Жанні Іванівні  вдалося зібрати стільки грошей. Вона розповідає, що майже мільйон гривень – це отриманий вклад з банку, який «полетів».Через це бабуся забрала не весь вклад і тепер взагалі не довіряє банкам. Гроші віддала єдиному сину. Бо так надійніше...

– Те, що було гарантовано вкладникам банку, вона отримала. І те, що вони збирали з вітчимом мого чоловіка. Враховуючи, що вона живе на першому поверсі, вона не довіряє банкам і боїться зберігати. І вона сказала, що «я вам дарую, але я знаю, що ви вкладете в те, що треба буде для мене», – розповідає Оксана Лозова. 

Запитуємо де ж працювала Жанна Іванівна, яка тепер жаліється на маленьку пенсію, і як їй вдалося зібрати такі кошти. 

– Ну вона працювала головним бухгалетором на залізниці. Вона мала досить пристойну заробітну плату. Чоловік її, по тим часам це були 70-80 рр. займався, це можна назвати й приватним бізнесом. Він теж заробляв нормально. Коли він захворів, він придбав машину, то це складалося в один (...).

Вона працювала в Києві, проводила вона в аудиторській компанії приватний аудит з нормальною заробітною платою. Вона то все відкладала. Вона жила в ті часи, коли всі були бідні, нещасні. І вона копійку до копійки складала, відмовляючись від багато чого. В неї, ще раз повторю, син один, – розповідає пані Лозова. 

Крім майже мільйонного подарунку від Жанни Іванівни, у батька Андрія Лозового є шість гаражів загальною вартістю 250 тисяч гривень, а у матері дві земельні ділянки (102,6 кв.м. і 61,12 кв.м.) і недобудований дачний будиночок у Новій Українці.  

Оксана Лозова теж не довіряє банкам. Готівкою тримає 12 тисяч доларів США. А Сергій Лозовий має 17 тисяч доларів готівки і ще позичив комусь 26 тисяч зелених.

Торік пані Лозова заробила у Рівненській обласній дитячій лікарні 47 тисяч 402 гривні і продала квартиру вартістю 676 тисяч гривень.

Сергій Лозовий, згідно декларації, не працював і не мав жодного доходу крім продажу квартири у 306 тисяч гривень і, зрештою, не забуваймо про подарунок Жанни Іванівни. Оксана Лозова розповідає про продану нерухомість.

– Одна квартира – це моїх покійних батьків, яка була моя по документам. Мої батьки, я теж одна у батьків, в свій час багато років тому це майно переписали на мене.(...) Друга квартира – це квартира чоловікової мами, яку вони теж переписали на нього.

Ну люди вирішили прижиттєво, я вважаю, я теж так зроблю, все розпорядитися так, щоб потім не було проблем з документами. Ці квартири продали.

У декларації пані Лозової бачимо автомобіль Kia Sportage 2015 р.в. Задекларований він на чоловіка. Вартість такого авто близько 523 -755 тисяч гривень.

Kia Sportage 2015 р.в.Фото: kia.autoua.net

Запитуємо у Оксани Лозової навіщо чоловіку шість гаражів при наявності одного авто. Бізнес?

– Можливо, це буде бізнесом. Була можливість. Були у чоловіка гроші. Ми банкам тепер теж не довіряємо. Тому що в 2007-му році, коли були наші продажі, ми вклали в банки. І була криза в 2008-му, ми теж частково постраждали. Через те ми тепер банкам не довіряємо.

Детальніше про доходи Оксани Лозової – у е-декларації.

Нагадаємо, минулоріч онук Жанни Іванівни задекларував мільйони готівки, колекції картин, вин, зброї та антикваріату. Попри те, що до депутатства не мав офіційної роботи. Він теж пояснював, що кошти отримав від продажу нерухомості батьків. А про роботу відповів наступне:

– І якимсь бізнесам допомагав, і кур`єром працював, і писав, і допомагав якимсь виборчим кампаніям, і ялинки продавав. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте