Радник голови Рівненської ОДА, після конфлікту з журналісткою, написав заяву про звільнення

Андрій Андрощук також повідомив, що займатиметься надалі журналістикою і дав зрозуміти, що винним себе не вважає
Джерело
Фото із фейсбук-сторінки Андрія Андрощука

Рівненські журналісти та громадські активісти майже тиждень тому розпочали публічний збір підписів під зверненням до голови Рівненської ОДА, в якому вимагали політичної відповідальності його радника Андрія Андрощука.  

Звернення було ініційоване через безпідставні припущення радника на адресу журналістки щодо праці на російську пропаганду. За цей тиждень назбирали близько сотні підписів. Не чекаючи офіційного подання звернення, сьогодні Андрій Андрощук повідомив про те, що залишає посаду за власним бажанням. 

«Якщо обирати між можливістю вільно висловлювати свої думки та статусом радника голови облдержадміністрації, то я обираю перше», – пише Андрій Андрощук на своїй фейсбук-сторінці.

Андрій Андрощук також повідомив, що займатиметься надалі журналістикою і дав зрозуміти, що винним себе не вважає.

Скрін допису Андрія Андрощука із соцмережі Фейсбук

«Четверта влада» намагалася почути думку стосовно цього звільнення від голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка.

Однак на телефонні дзвінки він не відповідає. А речник ОДА Сергій Мініч, на прохання допомогти отримати цей коментар, сказав, що в дописі Андрія Андрощука достатньо інформації, щоб усе зрозуміти.

Нагадуємо, на думку авторів листа, 7 квітня Андрій Андрощук дозволив собі публічне висловлювання у Фейсбуці, яке є зазіханням на свободу слова і намаганням влаштувати травлю журналістці, яка систематично викриває корупцію і зловживання на Рівненщині.

«Інна Білецька на своїй сторінці у Фейсбук поширила правдиву інформацію про незаконний блокпост мешканців Полісся, які протиправно обмежили рух на дорозі, з метою не допустити інших громадян і поліцію на територію незаконного видобутку бурштину. І закликала владу та правоохоронні органи відреагувати на це правопорушення», – йдеться у зверненні.

У відповідь на це, йдеться у листі, Андрій Андрощук «публічно поширив недостовірну інформацію, яка зводить наклеп на журналістку Інну Білецьку».

«...Оскільки Андрій Андрощук є не просто приватною особою, а займає посаду радника голови Рівненської ОДА, то його публічні висловлювання сприймаються не як висловлювання пересічного громадянина.

В такій заяві радника голови Рівненської ОДА ми вбачаємо посягання представника, наближеного до діючої влади, на свободу слова. У цій заяві ми вбачаємо спробу дискредитації журналістів та інших викривачів зловживань і корупції, що на нашу думку є неприпустимим в правовому демократичному суспільстві.

В зв’язку з вищенаведеним вимагаємо політичної відповідальності радника голови Рівненської ОДА аж до звільнення з посади», – йдеться у зверненні.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте