Організатору замовного мітингу біля Рівненської ОДА оголосили підозру

Ярославу Гранітному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років
Джерело
Фото Інни Білецької

Організатору замовного мітингу під стінами Рівненської ОДА, керівнику міцевого осередку УНСО Ярославу Гранітному оголосили підозру у вчиненні злочину за частиною 2 статті 110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Сьогодні пройде судове засідання, де Гранітному обиратимуть міру запобіжного заходу. 

Про оголошення підозри повідомляє журналістка Інна Білецька на своїй сторінці у Фейсбуці. Інформацію про судове засідання підтвердили у прес-службі прокуратури Рівненської області. 

Частина 2 статті 110 передбачає, що особа  яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб вчинила умисні дії з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

Також, якщо дії особи поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі. Дії передбачені цією частиною караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Йдеться про два подібні мітинги, які проходили біля Рівненської Обласної держадміністрації. Метою обох була нібито легалізація бурштиновидобутку.

Ярослав Гранітний відкрито керував першим мітингом, який відбувся другого травня. Учасники дійства, серед яких було багато студентів, розповідали, що за присутність біля Рівненської ОДА їм обіцяли кошти. Мало хто із натовпу розумів суть зібрання, серед них були неповнолітні, у декого поліція знайшла ножі та газові балончики.

Протягом так званого мітингу Ярослав Гранітний періодично скандував гасла, які повторювали учасники. Фото «Четверта влада»

Рівненські ЗМІ писали про замовний характер мітингу. «Четверта влада» писала й про участь в цьому дійстві осіб, антиукраїнську позицію яких висвітлюють в мережі. Втім окремі ЗМІ, які мають проросійську позицію, висвітлювали інформацію некоректно та муніпулятивно, замовчуючи те, що учасникам дійства обіцяли за участь надати кошти. Більше про це – за посиланням

Нагадаємо, киянина Юрія Клейноса, який керував другим мітингом під стінами Рівненської ОДА, арештували через посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Сьогодні голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що організацією масових акцій із закликами створити «Рівненську народну республіку» займалися російські спецслужби, «Комітет порятунку України» Миколи Азарова та лідер партії «Наждак».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте