Як зробити біометричний паспорт у Рівненському ЦНАПі і де його зробити найдешевше

Оформити біометричний паспорт можна вже й у рівненському ЦНАПі. Тепер черги не лише у відділеннях Міграційної служби.
Джерело
Ілюстраційне фото d.digests.nhub.news

Безвіз для українців запрацював з 11-го червня. Досі на Рівненщині закордонні біометричні паспорти, з якими можна без візи їхати до Євросоюзу, замовляли в структурах Міграційної служби, або, за додаткові 400 гривень, в структурах паспортної присоски ДП «Документ», яка рекламує себе як «Паспортний сервіс».

З 1 липня це можна зробити в Рівненському ЦНАПІ, а записатися в «не зовсім електронну» чергу можна вже від сьогодні.

– Наразі в області встановлено 37 робочих станцій, де можна оформити та отримати біометричний паспорт для виїзду за кордон, – передає прес-служба Рівненської ОДА слова т.в.о. начальника УДМС України в Рівненській області Святослава Потейчука.

– Зокрема, в Міграційній службі Рівного є 7 таких сервісів. Аналогічні станції працюють у кожному районі. Для отримання послуги громадяни можуть звертатися у будь-який підрозділ міграційної служби, незалежно від місця реєстрації. Це стосується також і переселенців. Ще 5 робочих станцій запрацювали у рівненському ЦНАПі.

Аби уникнути черг для отримання паспорту, на Рівненщині запровадили попередню реєстрацію.

Для оформлення біометричного паспорта з 21 червня для мешканців Рівненщини запроваджений режим електронної черги.

Її так називають в міграційній службі. Але оскільки реєстрація проходить через термінали у міграційній службі, то назвати це повноцінною електронною чергою не можна. Повноцінна електронна черга передбачає запис зі свого компютера чи смартфону.

Сервіс дозволяє записатися на зручний час не більше як за два тижні. Загалом вже більше 1000 мешканців Рівненщини записались в таку чергу.

А невдовзі, обіцяють, що усі охочі отримати біопаспори зможуть зареєструватися через офіційний сайт Державної міграційної служби. Хоча «Четвертій владі» в міграційній службі повідомили, що справжня електронна черга вже працює на сайті ДМС.

На сайті пише, що «станом на сьогоднішній день сервіс ПРАЦЮЄ У ТЕСТОВОМУ РЕЖИМІ ЛИШЕ В ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ПІДРОЗДІЛАХ ДМС У М. КИЄВІ ТА ОКРЕМИХ ОБЛАСТЯХ». Рівненська область наявна, однак всі місця на найближчі два тижні вже зайняті. А на подільші дати сервіс не дозволяє поки ставати в чергу.

Тестова електронна реєстрація  «не зовсім електронної» черги з 23 червня запрацювала і у рівненському ЦНАПі.

Як розповіли «Четвертій владі» у рівненському ЦНАПі, щоб стати в чергу на виготовлення біометричного паспорта, потрібно підійти до них з внутрішнім паспортом.

Тут видають карту клієнта, де вказано дату та час наступного візиту і реквізити для оплати. І тоді ви зі всіма документами вже потрібно прийти на визначений час.

Як розповідають у ЦНАПі, сьогодні вранці спостерігався досить великий ажіотаж бажаючих записати в чергу. Вранці в «живій» черзі для цього було близько сотні людей. Пізніше черга зменшилася. Час очікування для кожного, хто в ній стояв, зменшився приблизно до півгодини.

Виходить що для того, що для того, щоб замовити виготовлення паспорта без черги, треба відстояти чергу.

– Можливо, згодом вдасться запустити послугу, коли стати в електронну чергу можна буде не встаючи з-за комп`ютера, через інтернет, – розповідає адміністраторка рівненського ЦНАПу Олександра Ковалюк. – Поки що ж такої можливості немає.

Вартість виготовлення біометричного паспорта – 557,32 грн (термін виготовлення – до 20-ти робочих днів), терміновий (до 7-ми робочих днів) – 810,32 грн.

У разі необхідності термінового виїзду за кордон, пов’язаної з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, а також за наявності підтверджуючих документів, закордонний паспорт може бути виготовлений у термін до 3-х робочих днів.

Вартість такого паспорта становитиме 810,32 грн.

Тож де на Рівненщині найдешевше зробити біометричний паспорт для виїзду закордон (вартість вказана разом з послугами без врахування банківської комісії):

  1. Відділи Міграційної служби.
    Нетерміновий: 557,32. Терміновий: 810,32
  2. Рівненський ЦНАП.
    Нетерміновий: 557,32. Терміновий: 810,32
  3. ДП «Документ».
    Нетерміновий: 957,32. Терміновий: 1210,32

Прес-служба Рівненської ОДА передає слова т.в.о. начальника УДМС України в Рівненській області Святослава Потейчука про те, що 10% рівненчан вже мають біометричні паспорти.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте