Стало відомо ім`я затриманого на хабарі декана рівненського університету

Ректор РДГУ Руслан Постоловський відмовився говорити з журналістами про те чому за місяць на хабарі впіймали двох працівників цього вишу.
Джерело
Усі фото СБУ

19 серпня Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією затримали на хабарі декана Рівненського державного гуманітарного університету. «Четвертій владі» вдалося з`ясувати ім`я затриманого. Ним виявився декан фізико-технологічного факультету та голова однієї з відбіркових комісій вишу Дмитро Сингаївський.

За інформацією СБУ, посадовець вимагав від батьків двох абітурієнтів тисячу чотириста доларів США. Взамін він мав влаштувати дітей на денну форму навчання. Співробітники спецслужби затримали декана у центрі Рівного під час отримання всієї суми хабара.

Фото з місця події СБУ

Голові комісії повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Упійманому на хабарі декану загрожує штраф, або ж арешт на строк від трьох до шести місяців чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз вирішують питання про обрання міри запобіжного заходу та відсторонення декана від займаної посади.

Ректор Рівненського державного гуманітарного університету Руслан Постоловський категорично відмовився відповідати на будь-які питання журналістів «Четвертої влади» по телефону. 

Нагадаємо, 28 липня завідувача кафедри української літератури РДГУ Богдана Кир`янчука затримали під час одержання двох тисяч доларів неправомірної вигоди.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте