У Рівному виростають «дерева», від яких можна заряджати гаджети

Перше сонячне «дерево» з`явилося у Рівному позаду кінопалацу «Україна»
Джерело
Фото відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Рівнеради

Сонячне «дерево» вже можна побачити на Алеї Чайки за кінотеатром «Україна» поблизу малого фонтану. Це висока стійка, на якій кріпляться сонячні панелі. Перше таке дерево встановили 1-го вересня. Всього ж у Рівному має бути три таких конструкції.

Повідомляє відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Рівнеради.

Як це дерево діє і чим воно буде корисне рівнянам, розповідає начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк.

– Сонячні панелі будуть збирати енергію сонця, – каже Віталій Миронюк.

– Перетворювати її в електричну й акумулювати. Для цього дерево має «корені» – акумулятори. Для чого все це зробили? Для того, щоб рівняни, які гуляють містом, мали змогу підзарядити свої гаджети. Адже ситуація, коли телефон «сів» і людина залишилась без необхідного зв’язку далеко від домашньої розетки, трапляється з кожним.

Віталій Миронюк також розповів, що таких сонячних дерев у нас буде три.

Окрім Алеї Чайки, таке ж буде на Лебединці, на алеї кованих скульптур, а місце для наступного обрали на автовокзалі «Чайка». Тобто такі корисні дерева вирішили «посадити» в місцях найбільшого скупчення людей.

«Садять» сонячні дерева в рамках реалізації одного з проектів громадського бюджету. Найкращі проекти пропоновані Рівнянами отримують фінансування з бюджету. Загальний фонд на реалізацію таких проектів складає 10 мільйонів гривень на рік.

Автором проекту «Сонячні дерева в Рівному» став Віталій Орлюк. Вартість реалізації проекту – 315 тисяч гривень.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте