У Рівному ще одна працівниця поліції може уникнути покарання за п’яне водіння

У крові Світлани Карачун виявили 0,4 проміле при допустимій нормі 0,2 проміле.
Джерело
Фото зі сторінки Світлани Карачун у Фейсбуці

Нетверезі правоохоронці за кермом для Рівного – не новина. Більше року тому покарання за п`яне водіння уникнув працівник поліції охорони, екс-ДАІшник Олег Поліщук.

«Четвертій владі» стало відомо, що схожа ситуація може трапитися в історії з працівницею відділу комунікації Головного управління Національної поліції Рівненської області Світланою Карачун, яку теж впіймали за п'яним водінням.

– 31 липня громадянка 1972-го року народження керувала авто «Мазда 2» на вулиці Княгині Ольги. Патрульні склали протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння за ч.1 ст. 130 КУПаП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Вміст алкоголю в крові складав 0,4 проміле, – розповідає речниця патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко. 

«Четверта влада» знайшла на сайті Рівненського міського суду хто ця громадянка.

Напідпитку авто керувала спеціалістка відділу комунікації головного управління поліції Рівненщини Світлана Карачун. Вона була за кермом свого задекларованого автомобіля «MAZDA2». Крім цього транспортного засобу вона декларує ще «RENAULT KANGOO». 

Минулого року, у зв`язку із внесенням змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, посилено відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння.

За водіння напідпитку передбачена відповідальність у вигляді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 10 тисяч 200 гривень.) з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Перспектива залишитися без прав на керування авто працівницю поліції не задовольняє. Вона вирішила оскаржувати протокол у суді. 

На сайті «Судова влада» бачимо, що 8 серпня у Рівненському міському суді розглядати протокол призначили голову суду Петра Денисюка. Більше інформації про цей розгляд  в реєстрі немає. 

У суді нам кажуть, що встигнуть розглянути протокол до 31-го жовтня – в цей день спливає термін (три місяці) протягом якого водіїв можуть покарати за п`яне водіння. 

– Розгляд справи відкладено на 30 жовтня 11:00 за клопотанням особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Суд враховує, що на той момент буде останній день розгляду і справа буде розглянута, – розповідає помічниця судді Денисюка Марія Киричок. 

Подібна ситуація, коли розгляд протоколу переносили і зрештою водій вийшов сухим із води була у випадку екс-ДАІшника Олега Поліщука. Суддя Рівненського міського суду у присутності журналістів призначив поліцейському штраф.

Але згодом Поліщук його оскаржував в апеляційному суді і уникнув покарання, бо на момент розгляду справи закінчився строк накладення адміністративного стягнення.

Так Олег Поліщук, попри факт п'яного водіння, вийшов сухим із води. Постраждала, хіба, репутація. А також він втратив роботу.

На той час керівник рівненської поліції Сергій Князев звільнив Олега Поліщука за такий вчинок.

Світлана Карачун відмовилася пояснювати журналістам чому керувала авто напідпитку і чому суд переносять, пояснивши це так: 

– Це моє приватне особисте життя і я коментувати з цього приводу нічого не буду. (...) Поки немає рішення суду я нічого коментувати не буду, – сказала Світлана Карачун. 

Прес-служба патрульної поліції України повідомляє, що за рік з 27 липня 2016 по 27 липня 2017 року на території України зареєстровано 5 тисяч 897 ДТП з водіями у стані сп`яніння.

За інформацією «Укрінформ» у цей же період на території України оформлено 112 665 адміністративних матеріалів за статтею 130 КУПАП.

ПРОДОВЖЕННЯ: П`яна за кермом працівниця рівненської поліції: лайфхак як уникнути відповідальності

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте