Через кнопкодавство в Рівненській облраді 5 тисяч гектарів лісу поки не дають в користування

Через кнопкодавство депутата, землю лісникам в користування поки не дають.
Джерело
Стоп-кадр з відео Володимира Муляра

18 грудня Рівненський окружний адмінсуд призупинив дію рішення обласної ради, яким громадській організації «Лісовик-гранд» нещодавно надали в користування майже 5 тисяч гектарів мисливських угідь.

Підставою для цього став позов депутата обласної ради Володимира Муляра, який, під час голосування з цього питання, зафіксував кнопкодавство. Депутат вимагає визнати протиправним і скасування це рішення.

Копію судової ухвали, в якій йдеться про такий спосіб забезпечення позову, оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці сам позивач Володимир Муляр:

А ось і відео, яким депутат 1 грудня зафіксував порушення на останніх секундах від депутатів з БПП Віталія Суховича та Руслана Потапчука.:

Сам Віталій Сухович в коментарях під цим відео не заперечує поширеної інформації, лиш називає Володимира Муляра Володя «кльовим режисером».

- Знімати почав через те, що здалося, що один із колег кнопкодавив на одному із попередніх питань, - розповідає «Четвертій владі» Володимир Муляр.

-  Коли я зафіксував кнопкодавство і висловив свою недовіру до голосування, попросив результати вивести на табло, а потім попросив про недовіру і повернутися до питання, те саме і просила Ірина Савчук, колеги чомусь не підтримали! Мене обурило, що кнопкодавили і не повернулися. Я в кінці сесії взяв слово як депутат обласної ради і озвучив, що це питання я буду оскаржувати у суді. 

Як йдеться в нинішній ухвалі про призупинення рішення сесії, вона може бути оскаржена.

За інформацією інформаційно-аналітичної системи YouControl, ГО «Лісовик-гранд» створена у жовтні 2017-го року. Серед засновників:

- керівник ГО «Українська народна самооборона Дубенського району Володимир Куб`юк,

- керівник спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Млинівський держспецлісгосп» Сергій Мельничук,

- керівник ГО «Мисливське господарство «Клич» Сергій Мельничук (не плутати з попереднім Мельничуком), 

- головний лікар Рівненського обласного спеціалізованого диспансера радіаційного захисту населення Сергій Шевчук,

- головний лісничий Млинівського лісового господарства Олександр Целюх,

- інженер лісового господарства ДП «Млинівський лісгосп» Олександр Рослюк,

- головний спеціаліст Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук,

- лісничий Млинівського лісгоспу Віктор Перескоцький.

Окрім судового позову, щоб скасувати рішення, Володимир Муляр звернувся також у прокуратуру та УЗЕ. 

Нагадуємо, депутат Рівненської облради від «БПП «Солідарність», екс-очільник Висоцького лісгоспу Віталій Сухович, якого і зловили на кнопкодавстві, весною 2017-го року переміг у конкурсі на посаду очільника лісової галузі Рівненщини.

Загалом, на виборах 2015 року за підтримки БПП, в облраду пройшло п`ять директорів лісгоспів. Незадовго до цього конкурсу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков гучно заявив про затримання десятьох посадовців у корупційній «лісовій справі». Пізніше виявилося, що керівники ДП проходять по справі як свідки.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

19 грудня 2019 в 21:08
0
Володимир Муляр каже, що втратив цей акаунт, де було це відео і текст.