Рівняни вимагають зупинити скандальне будівництво в історичній частині центру міста

Близько 80-ти рівнян зібралися у центрі міста, щоб запинити чергову спробу будівництва висотки поруч з історичною пам`яткою.
Джерело
Фото «Четвертої влади»

У Рівному на Толстого 10 – громадська акція проти чергової спроби забудови неподалік Краєзнавчого музею, який є історичною пам`яткою. Зібралося близько 80-ти людей, серед яких волонтери, військові, держслужбовці та інші. Кілька днів тому тут, після відносного затишшя, відновилися будівельні роботи: почали вбивати сваї.

Активісти вимагають зупинити чергову спробу будівництва тут багатоповерхівки. Як аргумент демонструють забудовнику копію судової ухвали, де йдеться про вимогу призупинити будівництво до вирішення справи у суді по суті. Позов подав Краєзнавчий музей, який має докази щодо шкоди для міста від потенційного будівництва тут висотки.

Забудовник - ТОВ «Українська промислово-інвестиційна група»,  пов`язаний з екс-секретарем Рівнеради Юрієм Торгуном. Підрядник - пов`язане з ним же ТзОВ «Іква-проект». Будівельникам показали судову ухвалу. Ті пообіцяли повідомити замовника будівництва.

В цей час машину зі щебенем, яка мала під`їхати до ділянки, просто не пропускають. Але сваї продовжють заганяти в землю.

Подробиці – невдовзі на «Четвертій владі».

Нагадуємо, рівненські музейники, історики, громадські активісти й небайдужі громадяни вже не вперше збиралися на акцію протесту проти забудови в історичному центрі міста - за адресою вул. Толстого, 10.

Там ще раніше розпочинали будівництво багатоквартирного будинку, не зважаючи на те, що в цій зоні забудова має обмеження. Адже будують неподалік приміщення Рівненського обласного музею, який є історичною пам`яткою.

Ділянку на Толстого ще у 2007 році віддали в постійне користування прокуратурі Рівненської області «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку». Тепер цю ділянку, ще з 2008 року, орендує приватна фірма ТзОВ «Українська Промислово-Інвестиційна Група», сплачуючи за рік, згідно договору оренди з Рівнерадою, трохи більше 25 тисяч гривень. З прокуратурою фірма розрахувалася вісьмома квартирами.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте