Янукович узаконив диктатуру

Джерело
Рух "Чесно"

Президент віктор Янукович підписав закони, які ВР проголосувала у четвер.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише Українська правда.

Так Янукович підписав закон про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян". Цей закон більш за все критикували.

Він також підписав закон №731-VІІ щодо усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань. Цим законом від відповідальності звільняється в тому числі Беркут, який побив людей на Майдані незалежності та на Банковій.

Також підписано закон щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", який зокрема машинам їздити в кількості, більшій ніж 5 машин.

Він підписав також закон  про внесення змін до Регламенту Верховної Ради, який спрощує позбавлення депутатів недоторканності.

№725-VІІ "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження";

Крім того, він підписав  закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів";

Він також підписав зміни щодо  безоплатної правової допомоги щодо відтермінування набрання чинності положеннями пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення";

Янукович також підписав зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу".

Крім того він підписав закон №728-VІІ "Про внесення зміни до статті 297 Кримінального кодексу щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам`ятників, споруджених в пам`ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців";

Також Янукович підписав закон №729-VІІ "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму.

Як відомо, у четвер парламентська більшість ухвалила з порушенням процедур кілька законів, які утискають низку прав громадян і посилюють для влади можливість карати учасників акцій протесту й інших незгодних із діями влади.  

Серед запроваджених змін – повернення кримінального переслідування за "наклеп" і внесення до Кримінального кодексу статті про "екстремістську діяльність", яка визначається дуже широко.

Закон про держбюджет на 2014 рік, також ухвалений 16 січня, президент у п’ятницю вже підписав.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

02 лютого 2020 в 04:16
0
Коментарі