Луцький суд не став карати сина рівненського судді за нічне п'яне водіння

Студенту, сину рівненського судді Івану Торчинюку (на фото зліва) належить «BMW 320» 2013 року випуску. Ринкова вартість такого авто починається від 20 тисяч доларів США. Ймовірно саме на ньому він і їхав у ту ніч, коли його зупинили патрульні
Джерело
соцмережа «Вконтакті»

Сина судді Господарського суду Рівненської області Вадима Торчинюка Івана Торчинюка у центрі Луцька спіймали п'яним за кермом. Луцький міськрайонний суд визнав хлопця винним у вчиненні правопорушення, однак відбирати водійське посвідчення або призначати штраф не став. 

Про це йдеться в постанові Луцького міськрайонного суду від 20 квітня цього року. 

Студента Івана Торчинюка на автомобілі «BMW» патрульні поліцейські зупинили на проспекті Волі у Луцьку 27 листопада 2016 року о 03.25 годині ночі. При цьому він перебував в стані алкогольного сп`яніння, а отже порушив Правила дорожнього руху. 

Однак, водій не визнав своєї вини і запевняв, що не вживав алкоголю. 

Судячи з постанови суду, Іван Торчинюк відмовився дути у пристрій «Драгер» для визначення стану алкогольного сп`яніння, тож його зобов`язали пройти медичний огляд, висновок якого і підтвердив, що хлопець був п`яним. 

Своїм місцем проживання син судді вказав Київ, тож Управління патрульної поліції м. Луцька направило протокол про адміністративне правопорушення до Голосіївського районного суду м. Києва. 

Івана Торчинюка кілька разів викликали до Голосіївського райсуду Києва на розгляд його справи, однак він жодного разу так і не з`явився, а направлені йому повістки так і не отримав.

Тож суддя Іларіон Рудик передав справу на розгляд до Луцького міськрайонного суду, тобто за місцем вчинення порушення. Це відбулося на початку лютого цього року, тобто коли строки притягнення до адмінвідповідальності ще не збігли. 

До Луцького міськрайонного суду на розгляд справи Іван Торчинюк також не з`явився, але попросив розглянути її у його відсутності, оскільки він – на навчанні за кордоном

В підсумку, врахувавши те, що на момент розгляду справи, тобто 20 квітня, вже закінчився тримісячний строк накладення стягнення, суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук постановив визнати винним Івана Торчинюка у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.130 ч.1 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння) та закрити провадження у справі.

В сина судді не забиратимуть водійське посвідчення, також йому не доведеться сплачувати штраф. 

Постанова суду набрала законної сили, ніхто апеляційної скарги не подавав. 

Свого часу суддю Вадима Торчинюка також зупиняли луцькі патрульні. Однак служитель Феміди оскаржив постанову патрульних через суд, який не побачив в його діях порушення Правил дорожнього руху. 

Батько правопорушника суддя Господарського суду Рівненської області вже двічі був фігурантом журналістських розслідувань. Журналісти спочатку знайшли понад десяток автомобілів і приховану нерухомість дружини судді. А потім ще й фірму у Словаччині.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте