«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user torbich
журналіст, редактор

Як начальник Рівненського ДАБІ Мічуда судиться з журналістами. Частина 1

Нарешті знайшов час написати кілька речень про перше попереднє судове засідання в якому начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції в Рівненській області Ігор «я ботаю по фєні» Мічуда хоче спростування і 140 тисяч.

За моєю інформацією, Ігор Мічуда «тиснув» на свідків (колишніх працівників ДАБІ) і якимось чином «порішав» закриття кримінального провадження, тож тепер вирішив, що і суд виграє. В колажі використане фото зі сторінки facebook.com/ihor.michuda

Зміст попередніх «серій»

У квітні 2016-го рівненська поліція повідомила що міська прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 – зловживання владою або службовим становищем.

Посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області підозрюють у завданні збитків державі в особливо великих розмірах – на 1 мільйон 379 тисяч гривень.

Орієнтовно в травні на адресу «Четвертої влади» та інших рівненських ЗМІ приходить лист з детальним описом зловживань посадовців ДАБІ і з аудіозаписом наради, на якій Ігор Мічуда тисне на своїх підлеглих, щоб вони підробили документи.

Документи стосуються перевірки хмельницької компанія UKRAINE BUILDING CAPITAL (ТзОВ «Український будівельний капітал»), яка в Рівному будується під брендом «Рівненська брама».

Розшифровку і аудіозапис розмови можна побачити за цим посиланням: Бос рівненського ДАБІ, який «ботає по-фєні». Подробиці корупційного скандалу і розшифровка аудіозапису.

Після того, як слідчий поліції  Іван Савчук зариває кримінальне провадження стосовно посадовців ДАБІ, на адресу редакції «Четвертої влади» приходять два листа.

В одному з них Ігор Мічуда наполягає на тому, що потрібно зняти матеріал про нього, а в іншому так само просить зняти блог про те, як на Волині затримали на хабарі керівника їхнього ДАБІ: «Короткий емоційний блог про те, як відрізняються Рівне і Луцьк».

Після цього ми випадково зустрічаємося з паном Мічудою в коридорі Телекомпанії «Рівне 1». І він і я, та ще десяток осіб були учасниками програми про будівництво. Тоді в коридорі я запитав чому ж про свою гідність і честь згадали через рік, мабуть закрили кримінальне провадження. Так і сталося – закрили.

А слідчий Іван Савчук звільнився з поліції і влаштувався в Національне антикорупційне бюро України.

І так сталося, що в рамках провадження, попри докази свідків стосовно того, що начальник ДАБІ чинив на них тиск справу закрили. Кажуть, всі документи стосовно перевірки зникли. Тобто, ймовірно їх знищили.

Тож тепер спокійно можна судитися і намагатися назвати чорне білим. Тобто наполягати, що на аудіозаписі не голос Мічуди.

Тож Ігор Мічуда подав позов, вимагаючи вилучення окремих тверджень з тексту. Зокрема, що він не «ботає по фєні».

Перше засідання

Перше попереднє засідання тривало не більше 45 хвилин. На ньому зясувалося, що представляти начальника Рівненського ДАБІ має ТОВ «Юридична компанія «Форпост».

Проблема в тому, що згідно з Цивільним процесуальним кодексом захищати особу має адвокат, або фахівець в праві, а не фірма. Та ще й зясувалося, що довіреність, одній з юристок, виписана на представництво фірми «Форпост», а не представництво Ігоря Мічуди.

З цікавого ще те, що Ігор Мічуда написав заяву, щоб справу розглядали без нього. Тобто представники фірми мають пояснювати яким чином постраждала його честь і які моральні страждання отримав чиновник.

Представниці позивача Тетяні Гусак не сподобалося, що її фотографують

Одна з представниць позивача Тетяна Гусак просила, щоб я її не фотографував, бо «невідомо що я робитиму з цими фотографіями». Це при тому, що ймовірно від Ігоря Мічуди прийшла пані, яка все засідання і навіть в перерві знімала мене і мого представника на відео.

Суддя відхилив це клопотання, оскільки фото і відеозйомка портативними пристроями в цивільному судовому процесі дозволена. Тим паче, що одна із сторін процесу публічний чиновник.

Пані, яка знімала на відео весь процес, навіть в перерві. Ймовірно пан Мічуда матиме для перегляду хоумвідео)

Розгляд справи, через відпустки в суді, продовжать 30-го жовтня.

До цього часу читачі блогу і «Четвертої влади» дізнаються чимало пізнавальної інформації про того, хто наглядає за будівництвом на Рівненщині. Не перемикайтесь ;)

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте