«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user dyrektorka
Заступниця головного редактора АЖР «Четверта влада»

Сказали з Вас грошей не брати

Я майже ніколи не здаю гроші на потреби дитсадка. І, що цікаво, для цього мені не доводиться вкотре пояснювати, як я це робила раніше, і нагадувати вихователям, що вимагати про таку оплату – незаконно.  Вже кілька місяців вихователі уникають говорити при мені про те, що потрібно на щось здавати гроші, чи то на потреби групи, садка загалом або на оплату вистави заїжджого театру.

Автор карикатури Віктор Голуб

Приводжу якось одного зі своїх хлопців у групу і чую, як вихователька каже неголосно одній з мамочок, що потрібно здати гроші на виставу (здається, 8 гривень). До мене про це – ані слова. Перевдягаю дитину і перед тим, як піти з садка, питаю у виховательки, на що саме і скільки грошей потрібно здати.

– Сказали з вас грошей не брати, – відповідає вихователька.

– Та я ж не проти допомагати садку, головне, щоб кошти не вимагалися, і щоб це була дійсно благодійність, і щоб про ці кошти звітувалися, – намагаюсь вкотре нагадати про ознаки справжньої благодійності.

Вихователька якось невпевнено знизала плечима і швиденько пішла до дітей у групу.  Не чую жодних прохань і від вихователів другої дитини, яка також ходить у цей самий дитсадок. Проте діти справно діляться враженнями про те, що вони відвідують вистави, які привозять у дитсадок.

Єдине, на що я здавала гроші протягом останніх місяців – це на подарунки своїм хлопцям до дня святого Миколая та на новорічний ранок.

А почав садок систематично обходитися без моїх коштів після публікації мого попереднього блогу Про батьків-паразитів та чемних виховательок та письмового звернення мого чоловіка до завідуючої, в якому він просив пояснити, чому в мене вимагають оплатити за виставу, на яку я не горю бажанням вести дитину.

Також просив пояснити, чому мене вже вкотре намагаються переконати, що моєму найменшому слід підкоротити волосся. Дитину ми стригли напередодні і його зачіска нас цілком задовольняла. Також просили розібратися, чому дитина прийшла з садочка з подертою щічкою, але жодна з виховательок не знала як це сталося.

Такий вигляд мав мій найменший син після приходу з садочку, що й викликало написання звернення до завідуючої. На фото також видно довжину волосся моєї дитини, яка аж ніяк не псувала йому зір (так пізніше вихователь пояснювала причину своїх зауважень щодо зачіски моєї дитини)

Відповідь від завідуючої була чемною і розлогою. У ній вона запевнила що вихователька більше не пропонуватиме вкоротити зачіску моїй дитині, а вистави мої діти зможуть відвідувати безкоштовно. Разом з тим, за версією вихователів, подерта щічка в мого найменшого була ще до приходу в садок, але після того, як його вдарив машинкою інший хлопчик, вона більше почервоніла.

Завідуюча також вибачилася за дії вихователів (щиро чи вимушено) і перепросила за незручності.

Як на мене, стосунки з вихователями у мене і в дитини наразі цілком привітні. Часто чую від них гарні відгуки про моїх хлопців. Найменший ходить у садок залюбки, старший – з невеликою охотою, але неохота у нього триває від самого початку відвідування цього закладу.  

Не буду радити усім писати подібні звернення. Не кожному, очевидно, до вподоби бути, до певної міри, білою вороною. Нерозуміння опору вимаганню коштів може бути як у вихователів, так і в батьків інших дітей, які ходять до однієї групи з вашою дитиною. Однак тим, кому небайдуже, коли його права порушуються, це дієвий механізм.

ІНШІ БЛОГИ АВТОРКИ:

Про батьків-паразитів та чемних виховательок

Чи має право чоловік на зґвалтування жінки, якщо таким є його ВИБІР?

Подорож до Криму: ласкаво просимо до СРСР

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

06 лютого 2020 в 14:35
0
Коментарі