Офшорний «Ріверсайд» планує продавати квартири у Рівному в будинку, якого не має права будувати: документи (ФОТО, ВІДЕО)

Як стверджує людина, яка не представилася, але яка сказала, що має відношення до цього будмайданчика – будівництво тут не ведеться
Джерело
«Четверта влада»

Журналісти ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ перевірили сьогодні на якій підставі ведеться реконструкція та підготовка до будівництва на вулиці Кіквідзе, 66 біля річки Устя у Рівному. Нас обізвали, відмовились представитись, а рівнянці, яка поцікавилася можливістю купити квартиру, сказали приходити за кілька днів.

Кому належить земля

Земельна ділянка (86,37 соток) біля річки Устя на Кіквідзе, 66 знаходиться в оренді ПАТ «Концерн Хлібпром». Договір про оренду земельної ділянки на 50 років 23 травня 2007 року підписав мер Рівного Віктор Чайка.

В умовах договору зазначено, що цільове використання земельної ділянки: «для обслуговування хлібзаводу №1, побутових приміщень, будівель лабораторії».

Це означає, що там не можна будувати багатоповерхівок. Для будь-якого будівництва потрібно цільове призначення саме для цього будівництва. Отже потрібно нове рішення Рівнеради та новий договір оренди землі «для будівництва і обслуговування багатоповерхового будинку».

Деякі забудовники ніби цілком логічно кажуть, що це бюрократизація та недосконалість законодавства, мовляв, яка різниця, що я будую на своїй землі, якщо це не порушує прав інших та відповідає генеральному плану міста.

Але є одне але – ця земля досі належить громаді Рівного, яка здала її в оренду публічному акціонерному товариству, яке щороку має платити за оренду цієї землі близько 84 тисяч гривень.

Ця сума визначалася з урахуванням цільового призначення земельної ділянки. Наразі невідомо чи сплачується орендна плата за цю землю – чиновники Держземагенства та відділу земельних ресурсів кажуть, що цього не знають і всі питання можна буде з’ясувати завтра в податковій інспекції.

Переглянути повністю договір оренди можна за посиланням.

 

Витяг з Єдиного державного реєстру щодо ПАТ «Концерн Хлібпром» можна переглянути за посиланням.

Шахрайська схема «Ріверсайду»

Як розповіли ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ в управлінні містобудування та архітектури Рівного, Публічне акціонерне товариство «Концерн Хлібпром» сьогодні звернулося до управління із заявою про видачу містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Товариство просить надати ці умови на ділянку площею 86 соток за адресою Кіквідзе, 66 «для реконструкції будівель хлібозаводу під виробничі, адміністративні, житлові та готельні приміщення».

Ось як виглядатимуть ці приміщення, які для рівнян рекламуються як житлові будинки (це реклама на паркані колишнього хлібзаводу):

Ось такий вигляд на Устю рекламують

А ось такий він є насправді:

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ: Без документів і погоджень «Ріверсайд» збирається будувати багатоповерхівки на березі Усті (27 фото)

– Заява надійшла тільки сьогодні, тому ще не встигли як слід вивчити, – каже Головний архітектор Рівного Сергій Семенець.

– Але навіть прогортавши документи, бачу, що є питання. Немає самої ідеї, що вони пропонують на цю ділянку «посадити». Є плани існуючих будівель, а що з того має вийти – невідомо. Та й об’єднувати в одне і виробничі, і адміністративні, і житлові та ще й готельні будови – то теж якась нісенітниця.

Сергій Семенець каже, що швидше за все, вивчивши детально документи, управління архітектури вимагатиме додаткової документації та пояснень. Також розповідає, що ця земельна ділянка, згідно з Генпланом міста, належить до зони «Ж-5», що передбачає можливість житлової та громадської забудови.

– Те що установа не зможе отримати дозвіл на будівництво, якщо в договорі оренди вказано, що призначення ділянки лише під обслуговування будівель, а не будівництво  – то це обов’язково, – запевняє Сергій Семенець. – Але мені треба трохи часу, щоб вивчити все докладно і зробити остаточний висновок.

В інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю також підтвердили, що до них ніхто не звертався.

Будувати категорично не можна – Держземагенство

– Цільове призначення земельної ділянки визначається проектом землеустрою, – пояснює начальник управління Держземагенства у місті Рівному Роман Гресько.

– А проект землеустрою затверджується на сесії Рівнеради. Спочатку видається дозвіл на розробку проекту, потім – затвердження цього проекту. Без затвердження проекту землеустрою, в якому йтиме мова про житлову забудову, жодного дозволу на будівництво отримати неможливо.

«Ріверсайд» готується будувати та продавати квартири

Журналісти пройшлися довкола паркану за яким працює будівельна техніка, розвантажують сваї, а працівники готують «Центр продажу квартир»:

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА, перевіряючи чи справді будують на цій земельній ділянці, стала свідком того, як якась пані, яку направили з відділу продажу квартир «Набережного кварталу» (на вулиці Чорновола) цікавилася чи можна придбати квартиру на березі Усті.

Ось відео цієї розмови:

Офшорний «Концерн Хлібпром» 

ПАТ «Концерн Хлібпром» – це львівське товариство. Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України містить дані про 283 акціонерів (фізичних та юридичних осіб) цього товариства. Статутний фонд товариства 163 мільйони 316 тисяч 500 гривень.

Генеральний директор – Владислав Аверченко. Підписант – Олег Черняховський. Контактна особа – Олексій Борисов.

В наглядову раду ПАТ «Концерн Хлібпром» входять члени наглядової ради Віталій Антонов, Олег Пасько, Василь Даниляк, Олена Лексікова. Голова наглядової ради – Наталія Антонова.

За даними SMIDA понад 72% акцій товариства належать офшорній компанії Financial and Investment Energy Holding (F.I.E.H.) Establishment, FL-0001.54, ЛІХТЕНШТЕЙН а ще 25% належить ТОВ «Універсальна інвестиційна група».

Засновником ТОВ «Універсальна інвестиційна група» «Файненшл & інвестмент енерджі холдінг істеблішмент», адреса засновника: 00000, 9491, РУГГЕЛЬ, ВУЛ.ЛЯНДШТРАССЕ,153, ЛІХТЕНШТЕЙН.

Отже виходить, що понад 97% акцій належать офшорній компанії.

За даними «Форбс» президентом Універсальної інвестиційної групи (створеної у 2004 році) є мультимільйонер Віталій АнтоновУкраїнський «Форбс» нарахував йому 264 мільйони доларів статківТакож Віталій Антонов є кумом нардепа від Партії регіонів Віталія Хомутинника.

Найбільш відомі активи Української інвестиційної групи: концерн «Галнафтогаз» (мережа АЗС ОККО), концерн «Хлібпром», страхова компанія «Універсальна» та банк «Універсальний».

Віталій Антонов. Фото forbes.ua​​​​​​
Інфографіка companies.kontrakty.ua.

Журналіст ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ зателефонувала на робочий номер ПАТ «Концерн Хлібпром» у Львів, щоб з᾽ясувати позицію товариства, але вкінці робочого дня слухавки ніхто не брав.

Чи дотримається «Ріверсайд» 25 метрової захисної зони берегу річки, яка передбачена Водним кодексом України? Чи не закриє протиправно доступ до річки іншим рівнянам? Чи не перетвориться вкладання коштів у це будівництво в другу «Золоту підкову»?

Все це наразі залежить від добросовісності бізнесменів, міських чиновників, небайдужості громади та правоохоронців які або домагатимуться чи дотримуватимуться законного будівництва, або створять ще один конфлікт, як у «Парку Слави».

P.S. 29 травня з’ясувалося, що в Управління містобудування та архітектури звернувся не ПАТ «Концерн Хлібпром», а створений 2 квітня 2014 року псевдоклон ТзОВ «Хліб-пром».

Очевидно, що на цю фірму оформили купівлю будівель зруйнованого хлібзаводу, який належить ПАТ «Концерн Хлібпром». А в акціонерному товаристві 29 травня цілий день не беруть слухавку, щоб підтвердити чи спростувати продаж будівель хлібзаводу іншій фірмі.

Детальніше тут: Рівненському «Ріверсайду» відмовили в дозволі на будівництво

Чому «Четверта влада» не хоче бути комерційним ЗМІ і відмовилась від політичної реклами

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте