«Не ...бе мене, бл… Собрать і перерахувать кошти!»

За хамство Сарненський міліцейський начальник відбувся доганою, за «побори» – нічого

Начальник Сарненського міжрайонного відділення Державної служби охорони УДСО при УМВСУ в Рівненській області Володимир Никончук знає, як «напі…расити» машину, де взяти грошу на поляну гостям з Києва та як із підлеглих вимагати по 25 «рублів» для «загальних благ».

Ці глибокі пізнання начальника вдалося зафіксувати на відео його підлеглим ще близько року тому. Проте оприлюднили його лише у березні цього року.

Хамовитого начальника, якого б мали за такі речі притягнути до кримінальної відповідальності за перевищення службових повноважень, керівництво обласного УМВСУ покарало лише доганою.

Подаємо найкрасномовніші уривки двох розмов Володимира Никончука зі своїми підлеглими. Стилістику мови начальника подаємо максимально наближено до оригіналу.

Залучати кошти краще матом

(відео, згідно з автоматичноїю фіксацією, записане 6-го травня 2011 року)

– Увольнєніє коштує триста рублєй на суткі! На суткі! На день отпустить, на день, бл…, 100-150 рублєй! З девяті до сьомої вечора! 100-150 рублєй! – розпікається Володимир Никончук.

– То ми стільки не заробляєм за день, – тихенько обурюється один з підлеглих, якого не видно в кадрі.

– А він заробляє, у солдат ночної служби!? – киває начальник на одного з підлеглих, очевидно, показуючи за приклад.

– А де ж бере? – підлеглий

– Бере. З батька бере. І ви беріть, – повчає Володимир Никончук. – Служить хочете, беріть, бл…! Він служить хоче (знову киває на того ж підлеглого), то, бл… викручується!

– Ми тоже служили.

– Служили ви.. От так бачу, як і зараз служите. 25 рублів для загальних благ не можна виб…(очевидно, обмовка за Фрейдом – авт.)  взять, а то ше, бл…, про шось друге кажіть. Збери, командір, мені гроші. Не для мене, – жбурляє папірець іншому підлеглому. – Для себе я сам, бл…

– Шо… я не вспіваю…, – «командір» сконфужено встає зі стільця, піднімає папірець.

– Не ї…е мене, бл… Собрать і перерахувать кошти! Підписано обласним начальником (рівненську міліцію на той час очолював  Олег Сало – авт), – захлопує якийсь журнал і кидає на стіл.

– Я ж вам не кажу, здайте мені сьогодні всі по рублєй двісті, бо в мене, бл…, сьогодні кієвлянін буде із етіми, то треба буде їм поляну раз п’ять накрить. Я ж не кажу вам. Я вже сам якось розберуся, де… Бо вам скажи, то ви, бл…, повси…єтеся, в штани понакладуєте ще й , бл…, писульки понаписуєте.

Оригінал відео:

Як напі…асити машину

(ідео, згідно з автоматичноїю фіксацією, записане 20-го квітня 2011 року)

– Ніхто не уходить послє зміни, пока не буде накосмєтічіна машина і поставлена в гараж. Шикарно напі…асіна, – повчає Володимир Никончук.

– Шикарно напі…асіна… – тихенько повторює, ніби запитуючи підлеглий.

– Ето напі…асіна! Називається напі…асіна! В армії вас так учили? Напі…асіна! От так і запишеш в журнал – напі…асіна. … – Володимир Никончук показує журнал, в який, з його слів, треба зробити такий запис, робить паузу, тоді запитує інших присутніх у кабінеті:

– Водітєлі, чули чи нє? Питаю, чули чи нє?

– Чули, – тихо відповідає один з позакадрових присутніх.

– Пекельну кухню дивитеся чи нє?

– Нє.

– От так нада казать: Так, шеф!

(Смішок)

– Не дивилися? То ху…ово!. А міліціонер повинен відповідати «Так точно!»

Оригінал відео:

За хамство – догана, за побори – нічого

Портал «Четверта влада» поцікавився в начальника Рівненської обласної міліції Василя Лазутка, якому підпорядкований красномовний начальник державних охоронців у Сарнах, чи був якимось чином покараний Володимир Никончук за таку розмову з підлеглими, оприлюднену в інтернеті.

Також звернули увагу Василя Лазутка на відео, де зафіксовано, як Василь Никончук фактично займається поборами з підлеглих.

В рівненській міліції відповіли, що за нетактовну поведінку та порушення етичних норм поведінки і спілкування у повсякденній робочій діяльності, наказом УДСО при УМВС України в Рівненській області від 14 квітня 2012 №639, згідно із статтею 147 Кодексу Законів про працю України, Никончуку Володимиру оголошено догану.

Портал «Четверта влада» також просив начальника УМВСУ в Рівненській області розповісти на прикладах, які заходи вживає керівництво УМВС у випадках виявлення хамської поведінки (вдома чи на роботі) своїх підлеглих.

У відповідь на це питання в управління сухо процитували норми законодавства, які регулюють реакцію керівництва на таку поведінку підлеглих.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте