На Рівненщині, після нападу на журналіста, кандидат написав ОПОРІ листа

Джерело
Ілюстративне фото з сайту opora.rv.ua

Екс-губернатор Рівненщини, кандидат у народні депутати по 155 виборчому округу Микола Сорока повідомив ОПОРУ, що йому невідомі мотиви людини, яка перешкоджала журналістові працювати під час зустрічі політика з виборцями, пише opora.rv.ua.

12 вересня у селі Кисоричі Рокитнівського району відбулася зустріч обласного депутата, кандидата у народні депутати по 155 виборчому округу Миколи Сороки із виборцями.

Після початку промови кандидата до журналіста газети «Точка ОПОРИ», незалежного спостерігача, який слідкував за дотриманням виборчого законодавства, підійшов невідомий чоловік. Він закрив об’єктив рукою та силою виштовхав кореспондента з приміщення.

В коридорі чоловік пригрозив, що якщо журналіст не припинить знімати, то залишиться без фотоапарату та здоров’я.

Представники ОПОРИ звернулися до правоохоронних органів із заявою про перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Наступного дня координатор спостереження у Рівненській області Анатолій Бондарчук отримав електронного листа від імені кандидата Миколи Сороки. Екс-губернатор запевнив, що йому невідомі мотиви чоловіка який напав на журналіста.

«Із повідомлень на сайті Вашої організації я дізнався, що учора, 12 вересня, під час моєї зустрічі з виборцями у селі Кисоричі Рокитнівського району, стався неприємний інцидент із спостерігачем Вашої організації. 

Як повідомляє сайт Вашої організації, «одразу після початку виступу кандидата до спостерігача підійшов невідомий чоловік, який почав вимагати припинити зйомку на камеру та покинути приміщення». 

Наразі, як я розумію, оцінкою цієї події займаються правоохоронні  органи. Для мене особисто невідомі мотиви тієї людини, яка щось вимагала від спостерігача.

Хоча я, як людина, яка не перший рік перебуває в політиці, можу зробити власні припущення стосовно природи такого роду «подарунків», від кого б вони не походили – чи від політичних конкурентів, чи від так званих «друзів». Але ж, знову таки, нехай у всьому розберуться ті, кому це належить за законом. 

Зрозуміло, що не маючи можливості особисто проконтролювати усі  організаційні питання, пов’язані із зустріччю, я не міг попередити інцидент, про який повідомляє сайт Вашої організації.

Усі зустрічі (я сподіваюся, Ваші представники переконалися у цьому вже сьогодні) проводяться мною відкрито і публічно, з метою обговорення болючих для мене проблем мешканців нашого Полісся. Мені надзвичайно прикро за ті незручності, які, виходячи із повідомлення Вашого спостерігача, йому довелося відчути".

На даний момент, заява громадського активіста передана на розгляд до прокуратури.

Спостерігачі ОПОРИ звертають увагу на те, що чоловік, який перешкоджав журналістові працювати, неодноразо був присутній на зустрічах Миколи Сороки із виборцями.  21 серпня, на зустрічі кандидата із виборцями у Дубровиці він представився спостерігачам помічником екс-губернатора.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте