Організатори скандальних рівненських «Живих торгів» поспіхом видаляють інформацію зі сторінки цієї акції Вконтактє

Організатори скандального аукціону пошкодували про оприлюднення цього повідомлення з фальшивим чеком
Джерело
Фото Тетяни з vk.com

Портал «Четверта влада» зловив на брехні організатора благодійного аукціону «Живі торги», який відбувався у Рівному у грудні минулого року.

Замість звітності про використання коштів організатор акції Тетяна Герасименко надіслала порталу фальшивий акт прийому ліків дитячою лікарнею.

Перед другим співорганізатором Тетяна прозвітувалася фальшивим чеком. Проте коли фальшивки були публічно викриті, частина інформації зі сторінки «Живих торгів» Вконтакє зникла.

6 вересня один зі співорганізаторів «живих торгів» Андрій Турченюк розмістив на сторінці групи Вконтактє інформацію про те, куди ж нібито були витрачені кошти, зібрані під час благодійного аукціону.

Андрій розповів порталу «Четверта влада», підтвердивши копіями переписки з Тетяною, що цей чек Тетяна йому вислала напередодні, після неодноразових його прохань це зробити.

Ось цей чек.

А ось чек, який надали в лікарні як підтвердження отриманих від Тетяни Герасименко медикаментів.

Ще один з коментаторів розслідування проаналізував, чим схожі, а чим відрізняються  чек, наданий організаторами, і чек, наданий лікарнею. Ось що вийшло з його аналізу

Невдовзі хтось з адміністраторів групи «Живих торгів» Вконтактє, вони ж – організатори цього аукціону, певно, зрозуміли, якої помилки припустилися, подаючи цей чек за звітність.

Тож після оприлюднення журналістського розслідування побачити його на сторінці «Живих торгів» вже стало неможливим: невдалу фальшивку видалив хтось з адміністраторів.

А хто ж в адміністраторах групи?

Тетяна Герасименко, яка не заперечує того, що гроші благодійників зберігалися в неї. Тетяна надіслала порталу «Четверта влада» фальшивий акт про прийняття лікарнею від неї медичних товарів на суму 28 905, 30 грн.

І, зі слів другого співорганізатора, підтверджених копіями його переписки з Тетяною, надіслала йому підроблений чек на суму 30 905, 30 гривень.

Андрій Турченюк, другий співорганізатор, який пише дослівно таке:

«Особисто я шокований розвитком подій! Мій коментар, із фотографією відсканованого чека, наданого на неодноразове прохання,як звіт, було видалено зі стіни групи. на щастя вся моя писанина була на фото, тому й виклав я її у себе на стіні.

Усвідомлюючи той факт, що і я відповідаю за те що зараз відбувається, хочу щиро вірити, що все це просто непорозуміння. Хочу зазначити, що особисто я неодноразово цікавився у мого спів організатора про хід та стадії закупівлі апарату, та використання коштів.

Мої повідомлення вконтакті та телефонні дзвінки ігнорувались. я був проінформований про все. На тому ж рівні, що й усі учасники акції. Усі вилучені кошти зберігались у спів організатора, й використовувались на її особистий розсуд.

Якщо у когось виникає нестримне бажання зустрітись зі мною як спів організатором. я відкритий до спілкування».

Юрій Биков, рівненський фотограф – третій співорганізатор. На його сторінці Вконтактє позначений статус «закоханий у Тетяну Герасименко» і який нині, як розповідають знайомі Тетяни, є її чоловіком.

Юрій, спілкуючись по телефону з журналістом, розповідав, що не знає про результати аукціону. І що всі питання слід задавати безпосередньо його дружині.

Зрештою Юрій образився за таку прискіпливість і допитливість журналіста. Що ж, хоча в адміністраторах групи він і підписаний як «ад'ютант, зам по околовсячіскім вопросам :-)», свою місію виконати відмовився.

Оскільки Андрій Турченюк повторно вивісив копію цього чеку на своїй власній сторінці, швидше, за все повідомлення з групи «живих торгів» було видалене Тетяною або її чоловіком.

Телефон Тетяни наразі не відповідає. Не відповідає Тетяна і на повідомлення, надіслані їй у соціальних мережах.

Тож поки що прояснювати ситуацію з тим, чи надійдуть зібрані понад 30 тисяч гривень до дітей з онкогематології, немає кому. Портал «Четверта влада» звернувся до міліції з проханням зреагувати на опирлюднені правопорушення, щоб дати їм гідну оцінку і притягнути винних до відповідальності.

Ми також зателефонували в аптеку №121, в якій були придбані медикаменти на 905,30 гривень. У підробленому чеку також фігурує номер цієї аптеки, тому ми уточнили в її завідуючого, чи купували в його аптеці товари на таку суму.

Завідуючий пригадує, як якась жінка купувала нещодавно медикаментів на 905 гривень. В аптеці є контрольна стрічка чеків, на якій можна побачити цю закупівлю. Завідуючому провізор лікарні вже показував чек-фальшивку на 30 з лишком тисяч, наданий організаторами «Живих торгів»:

– Чек ніби мій, але у ньому зникли системи і з’явився панангін по 150 гривень за ампулу (цифра, дописана у фальшивому чеку як ціна за панангін, більш схожа на 250 гривень за ампулу – авт), – обурюється завідуючий. – Що вона з ним робила, цього я зрозуміти не можу.

Завідуючий розповів також про цікавий телефонний дзвінок, який пролунав позавчора. Жінка, яка зателефонувала, хотіла придбати ліків на 29 тисяч гривень.

– Кажу, питань немає, але дайте мені перелік, – пригадує завідуючий. – І пояснюю їй, що чек вчорашнім числом зробити не можна. Після цього розмова закінчилася.

Поки організатори думають, як замести сліди своїх фальсифікацій, в лікарні організовують прес-конференцію за участю міліції. Інформація про прес-конференцію – тут.

Портал «Четверта влада» запрошує благодійників, які жертвували свої кошти, долучитися до цього заходу. 

ОСТАННІ НОВИНИ З ЦІЄЇ ТЕМИ:

Рівнянку Тетяну Герасименко, яка досі не повернула онкохворим дітям понад 7 тисяч, одні готові «обматюкати», інші – вручають нагороду

Організатор «живих торгів» привезла в рівненську дитячу лікарню ліків на 24 тисячі гривень. Частина ліків - «не дуже й потрібні»

Ліки від організатора «живих торгів» у Рівному досі не прийняті лікарнею

Організатор скандальних «живих торгів» у Рівному пообіцяла міліції закупити ліки для онкохворих дітей на понад 30 тисяч

Організатор скандальних рівненських «живих торгів» зникла з дому

Організатори «живих торгів» Вконтактє видурили в рівнян 30 тисяч, ніби-то для хворих дітей

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте