«Водний» – у квітах або Куди Рівненський НУВГП витратив мільйони

Джерело
Фотоколаж з vk.com

Останніх два роки Національний університет водного господарства та природокористування схоже потопав у квітах.

Повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції в Рівненській області.

Як показала проведена Державною фінансовою інспекцією в Рівненській області ревізія, з квітня 2010 року по серпень 2012 року на таке квітчання навчальний заклад витратив трохи менше пів мільйона гривень. А саме, на 441,5 тис. гривень укладено договорів колишнім керівництвом вузу з приватними підприємцями на придбання та аранжування квіткової продукції.

Якщо бути точнішими, то виходить, що університет витрачав на букети квітів по 700 гривень щодня. І так, протягом 2 років.

При цьому, документи, які б підтверджували необхідність придбання квіткової продукції та отримання послуг з їх аранжування, в університеті відсутні. У подальшому списання проводилося без документального підтвердження. До того ж, більша частина оплати, а це 60%, проводилася за рахунок коштів спеціального фонду, отриманих від платного навчання, що суперечить бюджетному законодавству.

Кошти, отримані від платного навчання в сумі 647 тис. гривень, також незаконно використовувалися на потреби підрозділу громадського харчування «Студентське», який є госпрозрахунковим структурним підрозділом університету: оплачувалися комунальні послуги і податок на додану вартість. Хоча, згідно із положенням, студентська харчевня повинна функціонувати на принципах самоокупності і самофінансування.

Загалом, в ході проведення контрольного заходу у Національному університеті водного господарства та природокористування ревізори інспекції виявили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на 2 млн 737 тисяч гривень.

За результатами ревізії 7 посадових осіб університету притягнуто до адміністративної відповідальності. Керівнику направлено вимоги про усунення порушень, які взято на контроль.

Матеріали ревізії передано прокуратурі Рівненської області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Новообраний нардеп, президент НУВГП Микола Сорока став головою ради ректорів Рівненщини

Як у рівненському «воднику» нового ректора обирали: фоторепортаж

Науковці НУВГП пропонують розширити в Рівному дороги та замінити світлофори

Як у Рівненському «водніку» за «благодійні» внески купують квартири викладачам

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте