Народна рада Рівненщини заборонить Компартію та Партію регіонів, – нардеп

Рівненський Майдан зустрів пропозицію заборонити Парію регіонів та Компартію схвальними вигуками
Джерело
«Четверта влада»

Список першочергових рішень, які має на меті ухвалити новостворена Народна рада Рівненщини у понеділок, 27-го січня, під час народного віче оголосив нардеп Микола Кучерук.

Якщо у понеділок обласна рада таки збереться, а, як кажуть опозиціонери, ймовірність цього майже стовідсоткова (за їхніми запевненнями, є нова більшість, до якої увійдуть не лише опозиційні депутати, а й депутати інших фракцій), то першочерговими рішеннями будуть такі.  

1. Створення Народної ради та облвиконкому.

2. Позбавлення повноважень голови облдержадміністрації.

3. Повернення рівненських міліціянтів з Києва.  

4. Заборона діяльності на території Рівненщини Партії регіонів та Компартії.  

5. Створення народної самооборони або муніципальної міліції.  

6. Узяти під контроль функціонування збройних сил, що розташовані на території області (будь-які їхні дії мають бути узгоджені з Народною радою).

Усі ці пункти були оголошені під час віче, й отримали схвальні вигуки присутніх. Особливо – пропозиція щодо заборони компартії та Партії регіонів. Останннє Микола Кучерук прокоментував так:

–  Наприклад, львівський осередор ПР скликає надзвичайний з’їзд, щоб засудити свавілля, диктаторські закони. Наші ж регіонали і комуністи ніяк не відреагували.

Люди чекали, що вони скажуть, а вони нічого не сказали. Тому народне віче рекомендувало народній раді внести до порядку денного і прийняти як рішення обласної ради про заборону діяльності цих політичних партій.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте