Голова Народної ради Рівненського району заявив про погрози ув`язнення від прокуратури

Володимир Пилипчук
Джерело
Фото зі сторінки депутата у Фейсбук

Депутат Рівненської райради, якого обрали головою Народної ради Рівненського району, Володимир Пилипчук оприлюднив заяву, в якій розповів про тиск на свою адресу з боку прокуратури.

«Наші законні дії так налякали служителів режиму, що в «районній прокуратурі» вирішили залякати мене, як ініціатора цих рішень. Мені погрожували 10 роками позбавлення волі за спробу насильницького повалення влади.

Вчора, 28 січня, прокурор Павло Романчук розповів мені, що закон про амністію нам не допоможе. Більше того, інформацію про наші дії він отримав від одного з депутатів районної ради, який голосував за створення Народної Ради» – йдеться в заяві.

Текст заяви повністю.

«У зв’язку з узурпацією влади Президентом та Верховною Радою України та керуючись ст. 5 Конституції України, депутати Рівненської районної ради реалізували право народу на самовизначення.

27 січня 2014 року 43 депутати Рівненської районної ради першими в області прийняли рішення створити міжфракційне об’єднання «Народна Рада» та позбавити райдержадміністрацію усіх делегованих повноважень.

Наші законні дії так налякали служителів режиму, що в «районній прокуратурі» вирішили залякати мене, як ініціатора цих рішень. Мені погрожували 10 роками позбавлення волі за спробу насильницького повалення влади.

Вчора, 28 січня, «прокурор» Павло Романчук розповів мені, що закон про амністію нам не допоможе. Більше того, інформацію про наші дії він отримав від одного з депутатів районної ради, який голосував за створення Народної Ради.

Ці події є свідченням того, що представники режиму вже отямилися від початкового шоку і взялися відвойовувати в народу втрачені позиції.

Однак, ми не дозволимо владі цього зробити. Не вірте порожнім обіцянкам та публічним заявам влади про перемир’я та компроміси, на практиці вони переслідують депутатів та активістів, які посміли перечити їм в регіонах.

Ми вже бачили як розправляються з непокірними в Запоріжжі, як розганяють мирні протести в Дніпропетровську, Одесі та інших містах. Депутати Рівненської районної ради закликають громадян не піддаватися ейфорії оманливої перемоги та продовжувати боротьбу до повного перезавантаження влади.

Не бійтеся! Не бійтеся тиску та погроз, не бійтеся залякуваньта звинувачень. Лякають тих, кого бояться, тих з ким нерівні сили та тих, кому нездатні протистояти. Ми не маємо права на помилку. У нас не має часу чекати на другий шанс. У нас немає іншої України».

Сьогодні ЧЕТВЕРТА ВЛАДА також оприлюднить позицію прокуратури з цього приводу.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте