На Рівненщині судитимуть начальника райвідділу міліції, який не зупинив Сашка Білого у прокурора

Скріншот з відео за участі Олександра Музичка та прокурора Андрія Таргонія, яке облетіло усі центральні й іноземні ЗМІ

Слідчий відділ прокуратури Рівненської області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно начальника районного відділу міліції, який не затримав Сашка Білого, коли той дав працівнику прокуратури кілька ляпасів.

Про подробиці цього кримінального провадження розповів для журналістів прокурор Рівненської області Сергій Кубрак, повідомили в прес-службі прокуратури області.

Як встановило слідство, посадовець перебував 27 лютого 2014 року разом із підлеглими у приміщенні районної прокуратури, куди прибула група людей на чолі з представником однієї із громадських організацій (мова йде про нині покійного Олександра Музичка – ред.).

Останній із публічною демонстрацією зброї висловив прокурорському працівнику брутальні погрози та застосував до нього грубу фізичну силу.

«Вчинив удушення шиї краваткою, поштовхи в область грудної клітки та удари у голову. Внаслідок таких незаконних дій працівник прокуратури отримав тілесні ушкодження», – йдеться в повідомленні прокуратури.

На думку прокуратури, начальник райвідділу міліції мав затримати порушника.

«Утім, всупереч вимогам Законів України «Про міліцію», «Про державний захист працівників суду та правоохоронних органів» начальник райвідділу міліції через несумлінне ставлення до виконання своїх службових обов’язків не вжив жодних заходів до запобігання та припинення вищезгаданих протиправних дій, затримання осіб, які вчинили правопорушення, охорони місця події», – вважають в прокуратурі.

«Внаслідок службової недбалості посадовця завдано істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам громадянина та державним інтересам, які полягають у підриві авторитету органів державної влади.

Підполковнику міліції висунуто обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України, тобто службова недбалість», – передають слова прокурора області у прес-службі.

Обвинувальний акт стосовно міліціонера скеровано до суду для розгляду по суті.

За клопотанням слідчого вказаній особі судом обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Нагадаємо, 27 лютого керівник «Правого сектору» у західному регіоні Олександр Музичко зайшов у кабінет процесуального прокурора Андрія Таргонія у справі вбивтсва жінки у селі Ставки та вимагав пояснень чому прокуратура не дає відповідних документів, аби підозрюваного могли затримати.

Далі прокурор отримав у свій бік стусана. Згодом мати прокурора заступилася за свого сина.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте