За «бурштинові розборки» 9 травня на Рівненщині досі нікого не покарано, бо бракує доказів

Прокурор області Сергій Кубрак (зліва), який каже, що для притягнення до відповідальності за перестрілку бракує доказів, та новий прокурор Рівного Тарас Ільящук
Джерело
«Четверта влада»

За наслідками кривавої «стрілки» у Сарненському районі, яка відбулася 9-го травня, – усього один фігурант кримінальної справи. Прокурор області Сергій Кубрак запевняє, що для покарання інших не вистачає доказів.

Про це прокурор Рівненської області Сергій Кубрак розповів на прес-конференції.

Сутичка місцевих селян і заїжджих «спортсменів» зі зброєю у руках, яка завершилася вогнепальним пораненням одного із місцевих мешканців, за словами прокурора області Сергія Кубрака, судової перспективи поки що немає.

На здивування журналістів, мовляв, є ж і відеодокази, і свідки, пан прокурор заявив, що доказова база відсутня. За його словами, усі раніше затримані 15 бойовиків зі зброєю мали на неї дозвіл. На запитання, чи це означає, що вони мали право її застосовувати у даному випадку, відповів:

– Щодо факту незаконного поводження зі зброєю, то рішення про те, чи відкривати за цим фактом кримінальне провадження, буде прийнято за наслідками розслідування.

Для того, щоб оголосити про підозру в організації діяльності злочинної групи, треба мати доказову базу, її на даний час ще немає. Зброю вони мали легальну, на підставі дозвільних документів, – зазначив прокурор.

Щодо нардепа Володимира Продивуса, який був на місці події 9-го травня, і за свідченнями очевидців, керував бойовиками, то, за словами прокурора, під час допиту депутат пояснив свою присутність тим, що «приїхав з метою вивчення стану законності з видобутком бурштину, бо, мовляв, до нього зверталися місцеві мешканці з проханням захистити».

Відтак, як повідомив Сергій Кубрак, про підозру у замаху на вбивство оголошено лише одному із озброєних «захисників», якого обвинувачують у заподіянні вогнепального поранення місцевого мешканця.

Головний прокурор Рівненщини також заявив про те, що задля припинення усіх незаконних схем, він вирішив поміняти прокурорів північних районів області.

Водночас, як зазначив Сергій Кубрак, прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо місцевих працівників міліції, звинувачуючи їх у бездіяльності під час «бурштинових розборок».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте