«Набережний квартал» виправдовується перед рівнянами через фіктивну декларацію та обіцяє доробити будинок (ВІДЕО)

Люди, які назвалися юристами «Набережного кварталу» (двоє ліворуч, праворуч - менеджер з продажу) хотіли уникнути публічності,  забороняючи журналістам себе фотографувати

Називають фіктивною декларацію про готовність будинку «Набережного кварталу» (що у Рівному на Чорновола, 60) до експлуатації покупці квартир.

Зі своїми скаргами вони прийшли 3-го жовтня до депутатів Рівнеради. Рівняни кажуть, що сплативши за свої квартири, не можуть користуватися житлом через суттєві недоробки. 

До складу комісії, яка вивчає це питання, увійшли депутати Рівнеради Володимир Грудницький, Михайло Жаровський, Юрій Запорожець, Олег Карпяк, Юрій Сідлецький, Людмила Туровська, Руслан Шевчук, Павло Шамшин і Олександр Курсик, який очолив комісію.

На початку засідання чоловік, який пізніше представився помічником юриста «Набережного кварталу» Юрієм Устенчуком, намагався перешкодити журналістам себе фотографувати, а потім демонстративно вийшов з приміщення на знак незгоди з відкритістю заходу, а потім тихенько повернувся на місце.

Комісія працюватиме по п`ятницях. Наступне засідання – 10 жовтня о 15.00.

– Друга черга будинку була введена документально в експлуатацію 25 червня, – пояснює причину звернення один з покупців квартири в цьому комплексі.

– Станом на час звернення після фактично трьох місяців там залишилося суттєві недоробки, які свідчать про фіктивність цієї декларації: негазифіковані цілі поверхи будинку, відсутня електрощитова на будинку, не встановлено лічильник на воду. Не введено в експлуатацію ліфт. Протягом трьох місяців не могли знайти Єрьоменка – голову кооперативу, якому ми заплатили гроші за свою квартиру.

– Роботи проводяться, -– виправдовується пані, яка назвалася юристом фірми, що будує об`єкт.

– Що стосується кожної з мереж, вона перебуває на певній стадії. Що стосується водопостачання, людям необхідно надавати документи для заключення абонентських договорів. Ліфт встановлений, в рухомому стані.

Юристу допомагає Юрій Устенчук, який на початку засідання не погоджувався на фотографування і виходив із зали.

Депутат Рівнеради Юрій Сідлецький пояснює, що будівництво відбулося з порушеннями, але радить власникам квартир піти із забудовником на мирову. Умова мирової – юридично оформлена згода забудовника ліквідувати недопрацювання в будинку.

Зрештою депутати рекомендували для «Набережного кварталу», щоб вони за неділю підписали з мешканцями зобов'язання про усунення всіх недоліків із значенням термінів по їх виконанню та пред'явити ці документи на наступне засідання комісії.

Інакше, попереджають, що наступне засідання комісії відбудеться спільно з прокуратурою безпосередньо на території будинку.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте