Депутати, офшори, фірма з-під «Межигір’я»: кому належать півтисячі рівненських білбордів

Ілюстраційне фото
Джерело
«Четверта влада»

У Рівному є дозволи на встановлення 505-ти рекламних щитів типу «білборд». Найбільше білбордів в обласному центрі встановили рівненські компанії, проте є й фірма із села Нові Петрівці, відомого «Межигір’ям» Віктора Януковича.

Про це йдеться у відповіді Рівненської міської ради на запит порталу «Четверта влада».

Найбільше дозволів на встановлення зовнішньої реклами у вигляді білбордів у Рівному отримало Товариство з обмеженою відповідальністю рекламне агентство «Фрезія» - 66.

Ця компанія із рівненською пропискою. Серед її засновників значаться Кирилюк Петро ВасильовичСпівак Павло Васильович та керівник Асоціації «Рівненське обласне об’єднання операторів та виробників зовнішньої реклами» Шапка Олексій Петрович.

Ця компанія має також 4 білборди й у Луцьку.

Інша компанія, яка встановила чимало білбордів в обласному центрі Рівненщини – ТОВ «Дошка реклами» також із рівненською пропискою. «Дошка реклами» встановила у Рівному 61 білборд.

Серед засновників компанії значаться генеральний директор ПрАТ «Реноме» і член Рівненського міськвиконкому Надія Гладкевичекс-голова Рівненської ОДА і колишній нардеп Віктор Матчук та помічник Віктора Матчука, коли той був на посаді голови ОДА, Руслан Писарчук.

35 білбордів встановило у Рівному Дочірнє підприємство «Біг Борд».

Воно зареєстроване у Нових Петрівцях під Києвом (село, де також знаходиться колишня резиденція Віктора Януковича "Межигір’я"), а його ниточки через ряд компаній, зокрема й кіпрських, ведуть до Лондона. Цікаво, що ця компанія отримала найбільше дозволів на встановлення білбордів (55) у сусідньому Луцьку.

Дещо менше (33) білбордів встановило ТОВ «Рекламне агентство «ЕмСі Груп» із київською реєстрацією. Засновник цієї компанії – ТОВ «Аптіва Трейдінг Лімітед» - знаходиться на Кіпрі. Ця компанія також отримала 16 дозволів на встановлення білбордів у Луцьку.

Ще одна компанія, ниточки якої напряму ведуть до Кіпру і яка також має майже три десятки білбордів у Луцьку, - ТзОВ «Октагон-Аутдор» (має 31 білборд у Рівному).

Майже півсотні білбордів на двох у Рівному встановили пов’язані між собою компанії ТОВ «Комтех Аутдор» (27 білбордів) та ТзОВ «Довіра Аутдор» (16 білбордів).

Перша зареєстрована у Львові головним редактор газети і видавничого дому «Галицькі контракти» Івановим-Малявіном Сергієм Вікторовичемдиректором ТОВ «Українське рекламне агентство «Галицькі контракти» Одинцем Віктором Івановичем та Ситником Олександром Даниловичем.

А друга – у Києві тим таки Ситником Олександром Даниловичем та компанією «Акютел ЛТД» із сонячного Кіпру. Ну і звісно ж обидві компанії мають на двох 40 дозволів на встановлення білбордів і у Луцьку.

22 білборди у Рівному встановила компанія депутата Рівненської міської ради Сергія Паладійчука ПП «РКА «Бюро МарТ».

Серед інших компаній та фізичних осіб, які встановили у Рівному чимало білбордів, також:

  • ТзОВ «Наша Справа Аутдор» (25 білбордів),
  • ПП Кректун С.В. (24 білборди),
  • ФОП Лисюк Ю.О. (23 білборди),
  • ТОВ «РА «Стар» (18 білбордів),
  • ФОП Медун А.І. (11 білбордів),
  • ПАТ «Рівнегаз» (10 білбордів),
  • ТОВ «РТМ-Україна» та ТОВ «РГ «Малліс» (по 7 білбордів).

Крім того, 3 білборди має і фізична особа-підприємець, депутат Рівненської міської ради Анатолій Чугуєвець.

Із повним списком власників рівненських білбордів можна ознайомитися нижче.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте