Найбільший сміттєвивізник Рівного змінив директора: як це було

Екс-керівник міського парку Андрій Мощанецький змінив на посаді директора Санкому-Рівне Святослава Євтушенка. Це сталося напередодні нового року – 24 грудня.
Джерело
Колаж Четвретої влади, джерела фото вказані у матеріалі.

Директором найбільшого у місті сміттєвивізника ТзОВ «Санком-Рівне» став екс-директор об`єднання парків, прихильник Володимира Хомка, Андрій Мощанецький.

Донедавна компанію очолював перший номер команди мерового опонента на виборах, депутат Громадського контролю у Рівнераді Святослав Євтушенко. Що призвело до таких змін, і як вони відбувалися – з`ясовувала «Четверта влада».

Святослав Євтушенко очолював ТзОВ «Санком-Рівне» з 2011 року. Крім цього працював гендиректором сміттєпереробного заводу ТОВ «Укреко-Індастрі». Контролером обох юридичних осіб є львів`янин Сергій Естремський.

Про звільнення пан Євтушенко повідомив у своєму фейсбуці: «З 24 грудня я вже не працюю в «Санком-Рівне», – написав він.

Скрін-шот посту про звільнення з фейсбуку Святослава Євтушенк

Про звільнення пана Євтушенка писали й раніше. Втім, як пояснив він журналісту «Четвертої влади», непорозуміння були пов`язані з переривами у роботі, у зв`язку з стажуванням закордоном та навчанням.

В коментарях під «прощальним постом» пана Євтушенка друзі писали, що звільнення відбулося «за вимогою деяких осіб». Про це «Четверта влада» запитала у Святослава Євтушенка.

– Ваше питання про те, хто вимагав мого звільнення виглядає риторичним, – каже пан Євтушенко. – Адже я на попередніх виборах очолював список кандидатів в депутати опонента міського голови. Для мене зв`язок між цими подіями більш, ніж очевидний.

В такому контексті виникає питання, яким чином пан Хомко може впливати на такі призначення? Про це, а також про зв`язки з власником «Санкому» Святослав Євтушенко:

– Ні для кого не секрет, що комунальна галузь безпосередньо залежить від настрою міської влади, зокрема міського голови, – каже Євтушенко. 

– Хоча й «Санком-Рівне» – це приватне підприємство, але всі ми розуміємо причини мого звільнення і призначення нового керівника. Чому цим керівником виявився саме Андрій Мощанецький – Вам краще запитати безпосередньо в нього.

Що ж до інших зв`язків, окрім робочих, між Володимиром Євгеновичем Хомком і Сергієм Петровичем Естремським мені не відомо.

Фірма Естремського – надає комунальні послуги у місті, а від міської влади залежить, чи вона працюватиме й надалі, чи її просто «витіснять» із ринку. От і все, – каже Святослав Євтушенко.

В 2013 році Андрій Мощанецький очолював Державно-комунальне підприємство «Міське об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівного».

Через скандал із захопленням землі у парку імені Шевченка «Ліоном» пан Мощанецький звільнився за власним бажанням. Щоправда після вказівки мера.

– Я дав [Мощанецькому] вказівку звільнитися, він написав заяву, – казав тоді міський голова Володимир Хомко.

– Мене обурило, що він підписав цю угоду з «Ліоном», не поставивши мене до відома. Знаючи, що таке скандальне питання, і тихенько підписав, думав, що воно не вилізе...

З часу свого звільнення, тобто з початку 2014 року, і аж до призначення на «Санком-Рівне» Андрій Мощанецький не працював, проте й не сидів славши руки.

На початку 2015 року він претендував на місце директора комунального підприємства «Автобаза». Про це свідчить документ розміщений на сайті Рівненської обласної ради з резюме та планом розвитку підприємства. Тоді директором він не став.

У бірюзовій сорочці Андрій Мощанецький, поруч – депутат Рівнеради Тарас Максименко. З`їзд партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», Київ, серпень, 2014  рік. Фото: Facenew

Напередодні парламентських виборів Володимира Мощанецького помітили на з`їзді президенської партії. Разом з ним на заході були люди із команди Володимира Хомка: його заступник Руслан Шевчук, депутат Рівнеради Тарас Максименко.

Під час місцевих виборів восени 2015 року Андрію Мощанецькому приписували участь у виборчій кампанії Володимира Хомка. Пан Мощанецький навіть вніс 10 тисяч гривень у виборчий фонд мера. Разом з ним жертводавцями були переважно працівники муніципальних підприємств.

– Це мої власні заощадження, – каже Андрій Мощанецький журналісту «Четвертої влади» на запитання про десять тисяч в фонд мера. – Тому що я не бачив іншої альтернативи крім нього, – пояснює він свою мотивацію.

Відсутність роботи протягом двох років не завадила Андрію Мощанецькому виразити свою підтримку. На запитання про роботу у штабі мера пан Мощанецький каже, що допомагав, як звичайний виборець.

– Чи допомагали ви Володимиру Хомку під час його виборчої кампанії? – журналіст «Четвертої влади».

– Що мається на увазі під словом допомагали? – Андрій Мощанецький.

– Будь які дії, не враховуючи десяти тисяч.

– Ну виходить що допомагав, бо поповняв фонд, а це ж допомога, правильно?

– А окрім внесення коштів в фонд?

– Що саме? Ну спілкувався з людьми, можливо говорив комусь свою думку, кого я бачу на посаді мера, значить теж допомагав, як всі рівняни, як виборець.

Про своє призначення директором «Санком-Рівне» Андрій Мощанецький розповів наступне:

– Зустрілися з власниками, вони прийняли рішення призначити мене на посаду директора.

– А хто вас, якщо не секрет, рекомендував на посаду?

– Тут питання не до мене, тут питання до власників.

– Тобто вони самі з вами зконтактували?

– Так, до мене зателефонували.

Зі слів Андрія Мощанецького рішення приймав власник – Сергій Естремський. До нього ми й звернулися з метою з`ясувати деталі оновлення керівного крісла.

– Чому саме пан Мощанецький, хто його порекомендував і як ви його знайшли? – журналіст.

– Це його батько порекомендував, – каже пан Естремський, – його батько був хорошим водієм, працював у нас, але у нього був інсульт. Він був хорошим водієм. І батько його рекомендував і дуже хороші рекомендації давав і казав «попробуй мого сина на цій посаді». Батько довгий час працював.

– То ви у товариських стосунках з його батьком?

– Так-так, він у нас працював, був у нас водієм довгий час... Але він [Андрій Мощанецький] ще на випробувальному терміні, то ще невідомо буде він чи не буде. То життя ще покаже, йому дали термін три місяці.

– Запитання у зв`язку із тим, що пана Мощанецького називають людиною Хомка і на виборах...

– Ні-ні, це його рекомендував його тато. Я навіть не знав, що він то «людина Хомка».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте