Як забудовник спробував підкупити рівненських журналістів

Представник житлового комплексу «Шоколад» сьогодні спробував підкупити редакцію «Четвертої влади», запропонувавши плату за зняття розслідування про комплекс
Джерело
Фото з сайту shokolad.rovno.ua

Сьогодні, 19 квітня, в редакцію інтернет-порталу «Четверта влада» зателефонували з телефону (0362) 46-07-46 і запропонували заплатити за те, щоб ми зняли публікацію із сайту.

Нагадуємо, в Кодексі етики українського журналіста йдеться про те, що «незаконне отримання журналістом матеріальної винагороди чи будь-яких пільг за виконаний чи невиконаний журналістський матеріал є несумісним із званням журналіста»

На багатьох сайтах вказаний телефонний номер значиться як контакт забудовника житлового комплексу «Шоколад».

Заступниця головного редактора Антоніна Торбіч перетелефонувала за цим номером, щоб з`ясувати подробиці пропозиції.

Слухавку підняв чоловік, який представився словом «Шоколад». На запитання, що з цього номеру телефонували «Четвертій владі», покликав до телефону свого колегу, якого назвав Олександром. Сам Олександр відмовився називати своє прізвище.

Ось уривки діалогу журналістки «Четвертої влади» з представником житлового  комплексу «Шоколад».

– Є стаття. Мені цікаво дізнатися, чи таке реально, чи нереально. Якщо реально, то ми усно будемо розмовляти про ціну і яка саме стаття.

– Про яку статтю йдеться?

– Я зараз не можу сказати. В телефонному режимі сказати не можу. Щоб ви прибрали цю статтю, ми готові надати всі виправдання і докази, що абсолютно все ведеться в законодавчій базі, а те що написано, не має зараз актуальності.

– То про яку статтю йдеться?

– Стаття «Шоколад». Житловий комплекс «Шоколад»

– То яка ваша пропозиція?

– Чи взагалі можна її прибрати за окрему плату? Ми готові надати всі абсолютно документи на будівництво. Все абсолютно, що вам потрібно, щоб ви теж своє ім`я не підставляли, якщо є у вас якісь там принципи...

Тобто що все законно, все оформлено абсолютно. Те що колись робив «Набережний квартал» з «Ріверсайдом»... що там без документів будували, стояло будівництво, то ми абсолютно не по тому руслу рухаємося.

– А в публікації є якась неправдива інформація, до якої у вас є претензії?

– Неправдива інформація - там підв`язка до "Набережного кварталу". Зараз ми абсолютно відділилися, зараз ми - не структура «Набережного кварталу». ... Давайте ми з вами поговоримо про те, чи можна прибрати цю статтю за окрему плату.

... – Те що ви пропонуєте, це є підкуп ЗМІ.

– Ну дивіться, є різні політичні..., можна так сказати, заказухи. Це ж теж політичне - підкуп ЗМІ. ... В інші ЗМІ мені немає смислу звертатися, бо там немає такого [матеріалу]. 

Скільки запропонували редакції коштів за порушення журналістської етики, чому звернулися до нас із цією пропозицією та чим завершилася розмова – слухайте в її аудіозаписі:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте