Більшість фракцій Рівнеради – «за» приватизацію «зіркових» ділянок на Макарова-Пржевальського

У Рівному депутати, судді та прокурори отримали 35 га землі для елітних котеджів через схему УКБ
Джерело
corruptua.org

На наступній сесії більшість депутатів Рівненської міської ради готові проголосувати за надання у приватизацію земельних ділянок на вулиці Макарова-Пржевальського у Рівному.

225 сімей хочуть отримати землю, адже через схему УКБ провели там недешеві комунікації. Серед претендентів – чимало родичів рівненських правоохоронців, чиновників, депутатів. 

Потенційні власники земельних ділянок з самого ранку пікетували під стінами Рівнеради. Вони стояли з плакатами, осуджували дії депутата, голови комісії по цьому питанню Володимира Кудріна, який, на їхню думку, умисне затягував процес. 

Справа в тому, що Володимир Кудрін довгий час досліджував це питання, і раніше оприлюднив інформацію про те, як і у чиї руки потрапили ділянки. Він поділився списком тих, хто подав документи на отримання землі у власність. Серед претендентів чимало відомих у Рівному осіб, родичів можновладців, депутатів, правоохоронців.

Пізніше список з 20 «щасливчиків» доповнили журналісти ГО «Антикорупційний моніторинг». Вони дослідили, як у масиві на Макарова-Пржевальського майбутні орендарі починати будівництво на фактично чужій землі ще у 2012 році.

«Не маючи жодного документа на право оренди землі, депутати та правоохоронців почали будуватися, на масиві потихеньку стали виростати незавершені будівництва та паркани. Навіть більше, чотириповерхові багатоквартирні будинки», – пише журналіст Юрій Дюг.

Але у потенційних власників ділянок інша думка. Вони впевнені, що депутати необгрунтовано затягують вирішення їхнього питання. Час іде, а люди, мовляв, вклали немаленькі гроші – по 30 тисяч доларів:.

– З 2004 року по нашому питанню було багато позитивних рішень. Ми пройшли безліч перевірок. Була створена комісія по нашому питанню, яка засідала аж два рази. Головуючий Володимир Кудрін затягував питання, – розповідає директор кооперативу «Макарова-2010» Сергій Забужко.

– 225 сімей які мають законне право отримати в приватизацію наші ділянки. Якщо депутати нас не підтримають то хай пояснять чому, з точки зору закону.

За словами Забужка, у масиві треба заверштити лише покриття доріг. І кошти на це у потенційних власників ділянок є. 

Мер Рівного Володимир Хомко каже, що підтримує мітингарів, адже вони виконали всі умови.

Депутатка Рівнеради Людмила Туровська каже, що всі права на будівництво у людей законні. 

Зрештою «Свобода» і «Солідарність» заявили, що однозначно голосуватимуть за виділення ділянок у власність.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте