Затриманий на хабарі сільський голова Зорі і досі під вартою

Михайла Олійника на хабарі затримали серед білого дня під стінами Рівненської ОДА
Джерело
Фото: ЧаРівне

25 серпня Апеляційний суд Рівненської області відмовив у задоволенні скарги на ухвалу про розмір застави та запобіжний захід обраний щодо сільського голови Михайла Олійника, якого напередодні взяли на хабарі у 500 тисяч гривень. Підозрюваний перебуває під вартою.

Про це «Четвертій владі» повідомили у прес-службі прокуратури області.

У СІЗО вже екс-голова сільради перебуватиме 2 місяці – по 14 жовтня.

Раніше, з посиланням на джерела у прокуратурі, «Четверта влада» писала про те, що Михайло Олійник вийшов на свободу під заставу. Офіційно цю інформацію у прокуратурі не підтверджували.

Як з'ясувалося, інформація про внесення застави 22 серпня виявилася недостовірною, а насправді ж, за інформацією джерел, це були лише озвучені та поки що нереалізовані наміри внести заставу за сільського голову.

«Четверта влада» просить вибачення у читачів за поширення неналежно перевіреної інформації.

За словами адвоката Володимира Цуняка, близькі Олійника наразі шукають кошти для внесення застави.

– Шукають, збирають. У сім`ї таких грошей немає. Дружина непрацююча і троє дітей: двоє малолітніх і одна неповнолітня. То звідки гроші? – каже адвокат, – У нього зарплата 10 тисяч.  

Інформації про походження 500 тисяч гривень, знайдених у Олійника, адвокат не надає, ссилаючись на таємницю слідства. Додав лише, що захист стверджує, що це не був хабар.

Нагадаємо,16 серпня у Рівному біля ОДА Служба безпеки України затримала на хабарі голову селищної ради. За версією слідства, підозрюваний вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за виділення йому 1,5 га землі (10 ділянок), які насправді були заплановані для передачі місцевій громаді та ветеранам АТО.

Михайло Олійник є керівником релігійної громади УПЦ Київського патріархату в селі Старожуків Рівненського району, колишнім настоятелем Свято-Михайлівського храму УПЦ КП. Після затримання у рівненській єпархії розповіли, як ставляться до затримання на хабарі священика-голови сільради.

За вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте