Що з’ясували троє судових експертів, яких залучили рівняни, щоб захистити землі парку

Тут стоїть уявна будівля, яку у своєму висновку показав хмельницький експерт

Висновок судового експерта, завдяки якому спритні ділки  отримали черговий шанс прихопити землю рівненського парку під будівництво будинку, вчергове спростували.

Раніше це зробили учасники руху «Захистимо Рівне», зібравшись на толоку, обстеживши землю, а потім подавши заяву про злочин. 

Тепер громадський акт обстеження ділянки підтвердили рівненські експерти.

Нагадуємо, перша судова інстанція визнала пустир у парку Слави незавершеним будівництвом і надала право власності на нього фірмі-правопорушнику.

Підставою для винесення цього рішення була, зокрема, судово-будівельно-технічна та земельно-технічна експертиза, яку робив  судовий експерт Марченков Григорій Григорович, який працює у Хмельницькому відділенні Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. 

Експертизу на прохання учасників громадскього руху «Захистимо Рівне» провело за одну гривню приватне підприємство «Експерт-Рівне-Консалт» (засновниця фірми – депутатка Рівнеради Людмила Туровська) за допомогою комісії з трьох експертів: Сергія Сайка, Юрія Шекеля та Михайла Фурсовича.

Під час дослідження також були присутні:

  • сертифікований інженер-землевпорядник Яковюк С.В. 
  • землевпорядник ПП «Експерт-Рівне-Земля» Шевчук Ю.О,
  • головний спеціаліст відділу регулювання земельних відносин Управління земельних відносин Рівненського міськвиконкому Микитин П.І.
  • працівник ПП «Експерт-Рівне-Консалт» Мітнович А.

А ось висновки цієї судово-інженерної технічної експертизи:

1. В межах земельної ділянки площею 0,083 га №5610100000:01:033:0015, яка знаходиться біля Пагорбу слави, надземних конструкцій, будівель чи споруд комісією експертів не виявлено.

2. На цій же земельній ділянці,  розкопавши частину грунту, експерти не виявили жодних підземних конструкцій.

Експертиза рівненських експертів показала чіткі обриси ділянки, де, за сфальсифікованим висновком хмельницького експерта, стоїть уявна будівля

Експертизу рівняни надали міському голові Рівного для  долучення до аргументації апеляційної скарги, яка готується міською радою на рішення Господарського суду Рівненської області.

Передісторія:

Нагадуємо, невідома фірма весною 2014 року захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно з договором оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування.

Прокуратура Рівного в рамках кримінального провадження встановила, що організацією, яка безпосередньо виконувала будівельні роботи на Пагорбі Слави, був Житлово-будівельний кооператив «Домо-Буд» (фірма через засновників прямо пов`язана з «Набережним кварталом» – авт)

Але міліція, під наглядом прокуратури, закрила кримінальне провадження, в звязку із відсутністю в діях юридичної особи складу кримінального правопорушення.

Рівняни власноруч зупинили незаконне будівництво на Пагорбі Слави. 

Продовжити тут будівельні роботи, правда, безуспішно, спробувало ТзОВ «Зелений дуб», одним із засновників якого є людина «Набережного кварталу» В'ячеслав Кочубей, нинішній керівник парківського «інвестора»

Нині Господарський суд Рівненської області, в особі судді Оксани Андрійчук, погодився із аргументами забудовника-правопорушника і визнав частину (майже 72 кв.м.) закинутого зарослого пустиря на Пагорбі слави у Рівному самовільним будівництвом, дозволивши його узаконити.

З приводу сфальсифікованої експертизи громадські активісти написали заяву про злочин.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте