«Прівєт, Андрєй»: у рівненського нардепа-радикала – мільйони готівки та колекції картин, вин, зброї, антикваріату

Рівненський нардеп Андрій Лозовой задекларував мільйони готівки та колекції антикваріату і зарплату, яка не може всього цього дозволити

Сьогодні – останній день, згідно із законом «Про запобігання корупції», коли високопосадовці країни мають прозвітувати про свої статки за минулий рік. Тож «Четверта влада» розпочинає аналіз орилюдненої інформації. Для початку покажемо, чим та з чого живуть народні обранці від Рівненщини.

Розпочнемо аналіз із оприлюднення доходів та статків рівненського нардепа від Радикальної Партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Але перш нагадаємо, що згідно публічно оприлюдненої його біографії, свій трудовий стаж нині 27-річний чоловік розпочав у 2009 році відразу з партійної діяльності. Інформація про якийсь його успішний бізнес, за допомогою якого він міг навідкладати мільйони, поки що невідома.

Офіційний дохід

Спочатку пропоную запам'ятати цифру задекларованого офіційного доходу нардепа у 2015 році. Це – трохи більше, ніж 150 тисяч гривень.

Запам'ятали? Тоді поїхали далі.

Готівка

Андрій Лозовой впевнено декларує наявність у себе мільйонів готівкових коштів: 800 тисяч готівки у гривнях, 150 тисяч – у євро та 50 тисячв – у доларах. За нинішнім курсом це складає більше ШЕСТИ мільйонів гривень.

Антикваріат

А ось тут попрошу сісти, якщо стоїте, а той прилягти зручніше, щоб не впасти.

Молодий чоловік декларує наявність у себе колекції ікон, «написаних майстрами України, Священної Гори Афон та Єрусалиму, кількість – 72 ікони.

Окрім цього, у нього є колекція вин виробництва України, Франції, Італії, Ізраїлю, Іспанії, США, Португалії, Чилі, Греції, Нової Зеландії, Австралії, Аргентини. Хорватії, Німеччинни, Австрії, Угорщини, Чехії, Словаччини кількість – 186 пляшок».

Не пасе задніх Андрій Лозовой і в колекціонувані зброї. Холодної зброї ХІХ-ХХ століть у нього 32 одиниці.

Також народний депутат полюбляє англійські меблі з XIX сторіччя, картини, та годинники.

Колекцію антикваріату прикрашає Хрест-енколпіон із Святими мощами, XIII сторіччя

Перелік усього задекларованого антикваріату Андрія Лозового

Картини Картина Наталії Корф-Іванюк «Баба з коровою», 2013
  Картина Леоніда Заборовського «Літнім вечором», 2008
  Картина Антона Гудзикевича «Гаряча земля», 2014
  Картина Андрія Аксютина «Кульбаби», 2014
  Картина Матвія Вайсберга «Голуби», 2011
  Картина Леоніда Берната «Танці», 1999
  Пожиттєвий портрет Святого Іоана Кронштадтського з оригінальним підписом Святого, 1893
  Картина Марка Греся «Висока нота», 2012
  Ікона «Благовіщення», XVI сторіччя
Годинники Годинник Ullyse Nardin
  Годинник Perrelet
  Годинник Romain Jerome
  Годинник Zenith
Колекція вин Колекція вин виробництва України, Франції, Італії, Ізраїлю, Іспанії, США, Португалії, Чилі, Греції, Нової Зеландії, Австралії, Аргентини. Хорватії, Німеччинни, Австрії, Угорщини, Чехії, Словаччини кількість – 186 пляшок
Меблі Стіл робочий англійського виробництва, XIX сторіччя
  Комод голандського виробництва, XIX сторіччя
  Шафа голандського виробництва, XIX сторіччя
  Крісло робоче англійського виробництва, XIX сторіччя
  Крісло гостьове англійського виробництва, XIX сторіччя
  Стіл англійського виробництва, XIX сторіччя
Ікони Колекція ікон, написаних майстрами України, Священної Гори Афон та Єрусалиму, кількість – 72 ікони
  Ікона Святого Миколи Мир-Лікійського, XVII століття
Зброя Колекція холодної зброї ХІХ-ХХ століть, 32 одиниці
Мощі Хрест-енколпіон із Святими мощами, XIII сторіччя

Авто

На фоні антикваріату задеклароване авто нардепа виглядає доволі скромно.

Андрій Лозовой зазначає, що з початку року орендує у такого собі Дениса Кохарєва автомобіль Toyota Sequoia 2013 (вартість подібно авто на сайтах продажу – близько двох мільйонів гривень).

Людина з таким ім'ям та прізвищем (Денис Кохарев) зазначена як кандидат у народні депутати України у 2014 році від Радикальної партії. Чоловік на той час «тимчасово не працює».

Реєстр транспортних засобів підтверджує наявність у Дениса Кохарева автівки, зазнченої у декларації Андрія Лозового.  Автівка зареєстрована за Денисом у липні 2015 року.

Квартира

Так само порівняно скромно виглядає квартира, право на користуванн якою у нардепа з`явилося у 2013 році: 39 квадратних метрів у Києві.

На жаль, поспілкуватися з народним депутатом, щоб він пояснив, яким вчином вдалося наскладати мільйони готівки та придбати дорогі антикварні колекції, поки що не вдалося – абонент за його номером  телефону не піднімає слухавки.

«Четверта влада» залюбки оприлюднить пояснення Андрія Лозового, якщо він схоче ними поділитися.

Невдовзі на «Четвертій владі» чекайте на оприлюднення доходів та статків усіх інших народних депутатів з Рівненщини та інших місцевих високопосадовців.

Нагадуємо, Радикальна партія на Рівненщині пов'язана з бурштинокопачами. Тривалий час тут велися торги за те, щоб головою облради був радикал. У листопаді 2015 року ГПУ оприлюднила відео зізнання радикала Ігоря Мосійчука (однопартійця Андрія Лозового) у тому, що він брав хабар.

Через те, що була порушена законна процедура затримання нардепа, Ігор Мосійчук вийшов із СІЗО через суд.  Cудячи з відео, Ігор Мосійчук діяв не самостійно, а з погодження партії.

А поки що пропонуємо вашій увазі інформацію про те, як Андрій Лозовой переймається питаннями пекла та праведності на своєму фейсбуці:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте