Рівненський нардеп хоче ліквідувати телестанцію: до чого тут е-декларація

Народний депутат Олександр Дехтярчук має прикрості через телестанцію, яку хоче ліквідувати
Джерело
Фото з особистої фейсбук-сторінки.

Нардеп з Рівненщини Олександр Дехтярчук переймається, що вже не один рік затягується ліквідація фірми, співвласником якої є його дружина. Тож щороку він змушений згадувати про Дубенську телестанцію у своїй декларації, хоч це вже наробило йому прикростей.

Ще минулого року у ЗМІ лунали звинувачення щодо того, що Олександр Дехтярчук буцімто неповністю задекларував внесок дружини у статутний фонд телестанції.

Однак народний депутат пояснює, що розмір статутного капіталу і фактично реально внесені  суми – це різні речі. Каже, що цю інформацію перевіряла й податкова і невідповідностей не знайшла.

Наразі, за словами Олександра Дехтярчука, телестанція має передавач, який транслював 5-й канал на Дубно.

– В ефірі нас немає, лише оренда заліза, – додає нардеп.

Щоб позбутися клопотів, політик хоче допомогти в ліквідації юридичної особи, якою є телестанція.

– Співвласнитків юридичної особи не можемо знайти, – каже депутат.

– Один – в Іспанії на сьогодні десь на заробітках, другий – з Польщі недавно повернувся. Колись телестанція працювала. Її створював Віталій Цехмістренко (підприємець-мільйонер, екс-директор і власник ПФК «Райз», народний депутат України 4-го скликання (2002-2006), обраний від округу на Рівненщині, на той час – член партії «Реформи і порядок», працював у фракції Блоку «Наша Україна» – авт.) ще років 20 тому, до виборів.

– Я був директором цієї телестанції. А потім усе те добро лишилося.

Телестанція фактично не працює, натомість прибуток для дружини депутата Оксани Дехтярчук дає інше ЗМІ – дубенський тижневик «Наше дзеркало», власницею якого вона є.

Так, у декларації за 2015 рік Олександр Дехтярчук вказав у доходах дружини від підприємницької діяльності 215 тисяч 870 грн.

Минулоріч нерухоме майно дружини поповнилося будинком і земельною ділянкою.

– Це будинок, в якому я проживаю десь 26 років, – розповідає Олександр Дехтярчук.

– Тесть помер, будинок великий. Ми зробили інший вхід, і це половина того самого будинку, який все життя там розташований. Воно все має оцінку при даруванні. Теща переписала свою частину дружині. В доходах дружини це вказано як подарунок від матері.

Детальна декларація нардепа:

Декларація Дехтярчук

Нагадаємо, «Четверта влада» вже писала про декларації чотирьох рівненських нардепів: найбагатшого народного депутата Рівненщини Василя Яніцького, Юрія Вознюка, який не відмовився від матеріальної допомоги за кошт платників податків, «е-холостяка» Олега Осуховського і радикала Андрія Лозового та його атикваріат, елітні колекції,  і мільйони готівки. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте