Рівненський суддя-мільйонер розлучився з дружиною, статки якої не вказував у декларації

Джерело
«Четверта влада»

Голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк розірвав шлюб із своєю дружиною Наталією. 

Про це йдеться в рішенні Луцького міськрайонного суду від 7 грудня 2016 року. 

Ініціатором розлучення став сам суддя.

В листопаді минулого року він звернувся до Луцького міськрайонного суду із позовом, який мотивував тим, що «вони з дружиною близько двох років разом не проживають, кожен з них має різні погляди на сімейне життя, їхній шлюб носить формальний характер, подальше його збереження неможливе». 

Вадим та Наталія Торчинюки (дівоче прізвище – Тарасенко) перебували у шлюбі двадцять років. В них народилося троє дітей: син та дві дочки. 

Ані суддя, ані його дружина на судове засідання щодо розірвання їхнього шлюбу не з`явилися.

Дружина до суду подала письмову заяву про розгляд справи у її відсутності, позовні вимоги визнала та не заперечила проти їх задоволення. 

Зрештою, суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Подзіров дослідив документи у справі та вирішив задовольнити позов. 

«Шлюб між Торчинюком Вадимом Георгійовичем та Торчинюк Наталією Володимирівною (дошлюбне прізвище Тарасенко) зареєстрований 04 жовтня 1996 року відділом реєстрації актів громадянського стану Луцького міськвиконкому, актовий запис № 1082, – розірвати», – йдеться у рішенні суду. 

Апеляційна скарга жодною із сторін у справі не подавалася, тож воно набрало чинності. 

Нагадаємо, у 2015 році журналісти програми «Слідство.інфо» проаналізували декларації про майно і доходи судді Вадима Торчинюка, а також його біографію і окрім дорогого майна знайшли й незадекларовану нерухомість у Луцьку.

Журналісти тоді спробували з’ясувати звідки у судді статки, не співрозмірні із рівнем доходів та посад до потрапляння у Феміду. Сам суддя тоді пояснював це заробітками у бізнесі.

За кілька років роботи голова Господарського суду встиг потрапити у кілька неприємних ситуацій.

Зокрема, не пускав журналістів на збори суддів, судився із патрульною поліцією.

Нещодавно ж «Четверта влада» писала, що суддя у своїй паперовій та електронній декларації за 2015 рік не вказав майна і доходів дружини, хоча раніше робив це. 

В розмові із журналістом слуга Феміди не захотів розповідати про причини припинення декларування майна дружини. На запитання про те, чи він з дружиною посварився, Вадим Торчинюк зазначив, що це його особисте життя. 

– Це моє особисте життя, я б не хотів коментувати взагалі ці питання. Чотири роки декларував, писав, все нормально, а зараз не написав. Така ситуація. Як на мене, все дуже зрозуміло і логічно. Як на мене, взагалі ніяких питань не мало б виникати, якщо раніше я декларував, вказував, не соромлячись. А зараз немає в мене можливості це зробити, – прокоментував тоді суддя.

Розмова відбулася через два тижні після офіційного розлучення Торчинюків. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте