Скільки на Рівненщині щороку отримують травматичної зброї: інфографіка

Травматична зброя набирає популярності на Рівненщині в останніх три роки

Джерело
Архів «Четвертої влади»

Нещодавно «Четверта влада» писала про те, як під час Революції Гідності та після неї мешканці Рівненщини кинулися отримувати дозволи і купувати нарізну та гладкоствольну зброю.

Однак не лише вогнепальною зброєю зацікавилися рівненчани після важкого 2014-го року. Травматична зброя для відстрілу гумових куль також стала набувати неабиякої популярності на Рівненщині, а от газова продовжує втрачати позиції. 

Відповідну статистику щодо травматичної зброї «Четвертій владі» надали в Головному управлінні Національної поліції у Рівненській області. 

Травмати з гумовими кулями популярніші за газову зброю

Упродовж 2010-2016 років на Рівненщині поліція видала 2358 дозволів на придбання пристроїв для відстрілу споряджених гумовою кулею патронів та 350 дозволів на придбання газових пістолетів.

Водночас, дозволів на носіння і зберігання такої зброї видали дещо менше: 2128 на травматичну зброю із гумовими кулями та 246 дозволів на газову зброю. 

Нагадаємо, що аби вільно і законно володіти зброєю, потрібно отримати обидва дозволи: і на придбання, і на носіння та зберігання. 

Особливо помітно кількість виданих дозволів на травматичну зброю з гумовими кулями зросла в останні три роки, коли їх стали видавати по 400-500 на рік. Тоді як у 2010-2013 роках видавали по 150-250 на рік.

А от популярність газової зброї, повільно, але зменшується. У 2010-2013 на неї видавали близько 40 дозволів на рік, а в останні три роки – ще менше. 

Торік травматичні пристрої з гумовими кулями стали популярнішими за нарізну зброю

Порівняно із гладкоствольною, травматичні пістолети та газова зброя значно поступаються їй у популярності на Рівненщині. Однак, з 2014-го року і до цього часу видно поступовий ріст кількості виданих дозволів на травмати.

Більше того, минулого року, коли на гладкоствольну зброю на Рівненщині видали дозволів більше, ніж за будь-який із останніх семи років, травмати також значно перевершили по популярності нарізну зброю. Торік на їх носіння та зберігання видали 546 дозволів. 

Зараз же на обліку дозвільної системи поліції Рівненської області перебуває 4257 власників травматичної і газової зброї. Із них – 3019 власників спеціальних пристроїв для відстрілу гумових куль та 1238 власників газових пістолетів

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте