Як рівненські нардепи проголосували за «диктаторські» вимоги декларування для громадських об`єднань

Депутати з «гальорки» Блоку Петра Порошенка – Олександр Урбанський та Гліб Загорій – кнопкодавили під час голосування на пленарному засіданні у четвер, 23 березня, за законопроект №6172 про внесення змін до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції»
Джерело
Фото громадського руху «Чесно»

Верховна Рада України ухвалила внесення змін до закону «Про запобігання корупції», чим зобов’язала подавати е-декларації представників громадських об`єднань, однак звільнила від цього деякі категорії військових.

Рівненські нардепи майже дружно підтримали запропоновані зміни, які вже охрестили диктаторськими.

Відповідні результати голосування розміщені на сайті Ради, повідомляє Громадське ТБ.

«За» поправки до закону проголосували 268 народних депутатів, «проти» були 31, утрималися від голосування 27 депутатів, не голосували 37.

Ось результати голосування з цього приводу рівненських нардепів:

ПІБ народного депутата Політична сила Голос
Юрій Вознюк Фракція Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» ЗА
Олександр Дехтярчук Фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» ЗА
Сергій Євтушок Фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"» Відсутній
Віталій Корчик Фракція Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» ЗА
Андрій Лозовой Фракція Радикальної партії Олега Ляшка ЗА
Олег Осуховський Позафракійний, ВО «Свобода» Відсутній
Вадим Сидорчук Фракція Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» ЗА
Василь Яніцький Фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» ЗА

Депутатка від фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол раніше пропонувала запровадити е-декларації і для окремих представників медіа, а саме для засновників та головних редакторів. Однак така пропозиція була виключена з поправок.

За словами виконавчої директорки ГО «Інституту масової інформації» Оксани Романюк, внесені зміни до законодавства в частині е-декларування також торкнуться журналістів. Про це повідомляє «Українська правда».

«Тому що корупцію викривають і розслідування на цю тему пишуть здебільшого журналісти, які працюють в ГОшках – бюро журнрозслідувань взагалі всі є громадськими організаціями. Вони зареєстровані не як ЗМІ, а як неприбуткові громадські організації», – наголосила Романюк.

А Центр протидії корупції називає зазначені праки диктаторськими:

У свою чергу депутат Мустафа Найєм, назвав прийняття цього законопроекту «Контрреволюцією». 

«Іронія полягає в тому, що «регіонали» системно не голосують за військові бюджети; не підтримують виділення додаткових коштів для армії; не дають голоси за захист учасників АТО; навіть відмовляються визнати Росію агресором.

Але дуже охоче, практично повним складом голосують за звільнення від декларування високопоставлених чиновників і атаку громадських організацій», – написав він у Facebook.

Як наголошує Громадський рух «Чесно», «депутати з Блоку Петра Порошенка – Олександр Урбанський та Гліб Загорій – кнопкодавили під час голосування на пленарному засіданні у четвер, 23 березня, за законопроект №6172 про внесення змін до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте