Що вирішила апеляція у справі затримання організатора замовного мітингу під стінами Рівненської ОДА Гранітного

Підозрюваний Ярослав Гранітний спілкується зі своїм адвокатом – Ярославом Калькою
Джерело
«Четверта влада»

Сьогодні, 22 травня, в Апеляційному суді Рівненської області розпочався розгляд скарги на ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою терміном 60 діб організатора замовного мітингу під стінами Рівненскої ОДА Ярослава Гранітного. Його підозрюють у вчиненні злочину за частиною 2 статті 110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Повідомляє кореспондент «Четвертої влади» Дмитро Бондар з місця події.

В суд прибули представники СБУ, прокуратури, адвокат підозрюваного Ярослав Калька. А також під конвоєм у судове засідання доставили підозрюваного – Ярослава Гранітного.

Розгляд скарги здійнює колегія суддів у складі головуючого судді Василя Сачука та суддів Володимира Іващука й Михайла Шпинти.

Сторони пояснили суду свої позиції. Суд вийшов до нарадчої кмінати. Зрештою суд відхилив клопотання і ухвалу першої інстанції про взяття під варту залишив без змін.

Нагадаємо, 15 травня Ярославу Гранітному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном у 60 діб, спираючись на можливість активіста виїхати за межі країни та здійснювати вплив на свідків. Його підозрюють у вчиненні злочину за частиною 2 статті 110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Під час обшуків у автомобілі Ярослава Гранітного знайшли 4 магазини до автомата Калашникова з набоями та кілька десятків набоїв. 

Як відомо, Ярослав Гранітний другого травня керував мітингом нібито за легалізацію бурштину під стінами Рівненської ОДА. Учасники дійства, серед яких було багато студентів, розповідали, що за присутність біля Рівненської ОДА їм обіцяли кошти. Мало хто із натовпу розумів суть зібрання, серед них були неповнолітні, у декого поліція знайшла ножі та газові балончики.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте