Прокурор, котрий доводить у суді хабарництво сільського голови Зорі, отримав у цьому ж селі службове житло

Прокурор Андрій Войтюк отримав службове житло в Зорі
Джерело
Фото Сергія Делідона

Невдовзі мине рік, як прокурор Рівненської обласної прокуратури Андрій Войтюк представляє державне звинувачення у справі сілького голови Зорі (Рівненський район) Михайла Олійника, якого підозрюють в отриманні хабаря в 500 тисяч гривень.  

А вчора на виконкомі Зорянської сільради прокуратура Рівненщини виклопотала надання службового житла в Зорі цьому ж прокурору Андрію Войтюку.

Про це повідомляє член виконкому Зорянської сільради Сергій Делідон.

– В Зорі є будинок, в якому прокуратура має певні квоти на службове житло, – розповідає «Четвертій владі» Сергій Делідон. – Я так зрозумів, одна прокурорська квартира звільнилася, і прокуратура подала клопотання щоб заселити туди Войтюка. Також там мають квоти і МВС, і військові.

В прокуратурі Рівненщини підтверджують цю інформацію.

– Прокуратура Рівненської області звернулася з листом до Зорянської сільської ради з питанням про надання службового жилого приміщення працівнику прокуратури Рівненської області, який дійсно потребує житло, – розповідає «Четвертій владі» прес-секретарка прокуратури Рівненщини Людмила Суржук.

– Йдеться про вивільнене службове приміщення у с.Зоря, яким раніше користувався колишній працівник прокуратури. Оскільки останній звільнився по переводу на роботу у Київ, то це службове житло здав у травні поточного року.

За словами Людмили Суржук, прокурор відділу Андрій Войтюк працює в органах прокуратури області понад 15 років. Власного житла не має та службового дотепер не отримував. Має на утриманні двох неповнолітніх дітей, з дружиною проживають в орендованій квартирі.

Як йдеться у декларації Андрія Войтюка за 2016-й рік, він із сім`єю не має власного житла, а проживає у Рівному в орендованій квартирі площею 45 кв.м. Минулоріч заробив у прокуратурі 143 477 гривень. Збережень у гривнях чи валюті сім`я прокурора не має, як і транспортних засобів.

Як відомо, у серпні 2016-го року у Рівному біля ОДА Служба безпеки України затримала на хабарі сільського голову Зорі.

За версією слідства, підозрюваний вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за виділення йому 1,5 га землі (10 ділянок), які насправді були заплановані для передачі місцевій громаді та ветеранам АТО.

У вересні підозрюваний вийшов під заставу – 580 тисяч.

Михайло Олійник є керівником релігійної громади УПЦ Київського патріархату в селі Старожуків Рівненського району, колишнім настоятелем Свято-Михайлівського храму УПЦ КП. 

За вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як йдеться в ухвалі Рівненського міського суду від 21 квітня 2017 року, наразі Михайлу Олійнику вчоргове продовжили відсторонення від посади голови Зорянської сільради  строком на 60 днів до 19 червня 2017 року.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте