Велодоріжки над Устею у Рівному наразі не буде: до чого тут СБУ

Вже другий рік рівняни намагаються облаштувати довкола Усті «Зелену стежку»
Джерело
Фото з архіву ГО «Екоклуб»

Не питайте у нас до чого тут Служба безпеки України/

Напевне, всі чули про проект «Зелена стежка», яку велоактивісти розробили та намагаються впровадити, а міський голова Володимир Хомко так активно підтримував напередодні чергових виборів.

Навіть кошти на початок робіт виділили – 2,069 млн. грн., а на початку травня і тендер оголосили.

Зголосилося три фірми, 23-го травня відбувся аукціон. Але уже на сьогодні відомо – «кіна не буде». Замовник – Управління УЖК Рівненського міськвиконкому, вчора оприлюднив інформацію про відхилення останньої пропозиції.

Про все по-порядку.

Аукціон відбувся 23 травня. Після чого тендерний комітет перейшов до вивчення документів.

Найкращу за ціною фірму ТзОВ «БК «Спеціалізоване управління-39» розглядали першою, першою ж їх пропозицію і відхилили.

Через те, що «подана форма «Тендерна пропозиція», яка не відповідає вимогам тендерної документації, надана довідка стосовно технічної бази та обладнання на яке закінчились строки оренди, відсутні копії аналогічних договорів, що не відповідає умовам тендерної документації, відповідно пропозиція підлягає відхиленню згідно ст. 30 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Другою відхилили пропозицію пропозицію ТзОВ «Стиль-Декор», через те, що «Довідка про матеріально-технічну базу подана учасником у складі тендерної пропозиції містить інформацію про механізми термін експлуатації яких, на момент подання тендерної пропозиції, закінчився, відповідно братися до уваги не можуть, а отже, учасник не відповідає кваліфікаційним критеріям, відповідно до ст. 16 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Учасник, за умовами тендерної документації, протягом двох днів з дня закінчення аукціону, має завантажити в систему перерахований кошторис за результатами аукціону. ТзОВ «Стиль-Декор» перерахований кошторис не завантажив, що не відповідає умовам тендерної документації, відповідно тендерна пропозиція підлягає відхиленню».

Останньою відхилили пропозицію ПВКФ «Фіалка», через те що у пропозиції Приватної виробничо-комерційної фірми «Фіалка» відсутня інформація про кінцевий термін експлуатації машин та механізмів, що може свідчити про наявність амортизаційного зносу і, як наслідок, настання ризику при використанні обладнання та не виконання робіт.

«Враховуючи вищенаведене та враховуючи лист СБУ в Рівненській області, пропозицію Приватної виробничо-комерційної фірми «Фіалка», необхідно відхилити, як таку, що не відповідає кваліфікаційним критеріям про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, голова тендерного комітету запропонував проголосувати з даного питання».

Чому СБУ цікавиться облаштуванням велодоріжок у нас не запитуйте, не знаємо. Але останнім часом УЖК Рівного надто прискіпливо перевіряє документацію і відхиляє пропозиції навіть тоді, коли, на нашу думку, могли б цього не робити.

Тепер тендер мають оголосити знову.


Моніторинг проводиться в рамках проекту Сприяння прозорості публічних закупівель у Західній України...

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте